Dakar 2022: Terranova se impune in etapa 6

Orlando Terranova a castigat cea de-a sasea etapa a Raliului Dakar 2022 , pilot al echipei Bahraincare care concureaza pe un model Prodrive, in timp ce Nasser Al-Attiyah si-a marit avantajul la general in ciuda faptului ca a terminat doar pe locul 10.

Cel de-al treilea pilot de la Prodrive, Terranova, a incheiat ziua cu cel mai raped timp, inregistrand prima sa victorie de etapa la Dakar din 2015 pana in prezent, acesta fiind mai rapid cu 1 minut si 6 secunde decat pozitia secunda, ocupata in aceasta zi de Mattias Ekstrom.

Nasser Al-Attiyah a preluat conducerea etapei odata cu trecerea prin punctul de control de la km 120, ramanand in aceasta pozitie pana la penultimul punct, insa pentru acesta au inceput sa apara problemele, picand la sfarsitul etapei pana pe pozitia a 10-a.

Necazurile lui Al-Attiyah l-au propulsat pe Ekstrom pe locul doi, pilotul inregistrand cel mai bun final de etapa pentru modelul Audi RS Q e-tron electric.

Al Rajhi a fost in cele din urma clasat pe locul al treilea, cu doar 1 minut si 49 secunde mai lent decat Terranova, in timp ce Brian Baragwanath a fost pe locul patru, acesta alergand pentru echipa Century.

Castigatorul din 2014, Nani Roma, a revenit in top dupa ultimele zile dificile petrecute in Dakar, care a inclus o rasturnare in etapa a 4-a, care l-a scos in afara topului 10, astazi acesta reusind sa termine pe locul cinci pentru Prodrive.

Cu toate acestea, in ciuda victoriei de etapa a lui Terranova si a rezultatului in top-5 al Nani Roma, a fost o zi grea pentru cei de la Prodrive, deoarece concurentul sau de top, Sebastien Loeb, a pierdut 25 de minute dupa ce a luat drumul gresit la inceputul etapei.

Desi a revenit ceva timp mai tarziu, el a incheiat etapa pe locul 30 la finalul zilei, fapt care il coboara un loc in clasamentul general provizoriu din Dakar 2022, fiind la 50 minute si 25 secunde in spatele liderului.

Necazurile lui Loeb au venit ca o binecuvantare pentru principalul sau rival, Al-Attiyah, care si-a marit avantajul in clasamentul general la peste 50 de minute, in ciuda faptului ca a terminat doar pe locul 10 in aceasta etapa, fiind si cel mai prost final de etapa al lui din Dakar.

Ziua se dambata este una de odihna, care marcheaza jumatatea editiei din acest an, Dakar 2022, urmand ca Duminica concurentii sa inceapa urmatoarea etapa care se va desfasura intre Riyadh si Al Dawadimi, avand o lungime totala de 701 km, din care 402 km de proba speciala.

Recomandari pentru tine!