Etapa 7: Al-Rajhi castiga, Peterhansel isi mareste avansul la general

Pilotul Toyota, Yazeed Al-Rajhi, a depasit Mini-ul lui Stephane Peterhansel si a reusit sa obtina duminica o noua victorie in Raliul Dakar 2021.

Peterhansel a condus o mare parte din Etapa 7 de 453 km de proba dintre Ha’il si Sakaki, prima parte a etapei avantajul sau ajungand la 4 minute 15 secunde.

Liderul de la general a pierdut timp pe finalul zilei, cand mini-buggy-ul sau a avut de suferit din cauza unei probleme tehnice, fapt care i-a dat posibilitatea lui Al-Rajhi sa preia conducerea etapei si sa o si castige, cu un avans de 48 de secunde.

Credit Foto: Frédéric Le Floc’h

In ciuda problemelor sale mecanice, Peterhansel nu a coborat sub pozitia a doua pe tot parcursul zilei si a recuperat chiar din handicapul de timp in ultimii 137 km pana la linia de sosire, insa nu a fost indeajuns pentru a castiga si proba.

Nasser Al-Attiyah, nu a participat la lupta pentru prima pozitie in acesta zi, terminand ziua cu al patrulea timp, cu o intarziere de 2 minute si 48 secunde in spatele castigatorului de etapa, Al-Rajki.

Carlos Sainz termina aceasta etapa pe pozitia a treia, la 1 minut si 15 secunde in spatele liderului, acesta a ramas si la general pe aceeasi pozitie.

Top 10 dupa Ziua 7 din Raliul Dakar 2021

Recomandari pentru tine!