Dakar 2022: Loeb castiga etapa 7 si urca pe doi la general

Sebastien Loeb a castigat etapa a saptea din Raliului Dakar 2022, reusind duminica sa isi micsoreze handicapul fata de pilotul Toyota, Nasser Al-Attiyah, in clasamentul general.

Dupa ce a coborat pe locul trei in clasamentul general dupa doua erori de navigatie vineri, Loeb reuseste prin aceasta victorie de etapa sa urce din nou pe cea de-a doua treapta, avand de parcurs 402 km de la Riad la Al Dawadimi.

Pilotul echipei Prodrive/Bahrain s-a luptat cu Carlos Sainz de la Audi la inceputul etapei, acestia fiind despartiti de doar patru secunde la km 121, urmand ca la punctul de control de la km 221, Loeb sa preia conducerea.

Nasser Al-Attiyah reuseste sa obtina cea de-a doua pozitie la finalul zilei de Duminica, oprind cronometrul cu o intarziere fata de lider de 5 minute si 26 de secunde, acesta ramanand lider la general cu un avans de peste 44 de minute.

Desi a fost in prima parte a zilei in postura de lider, Carlos Sains incepe cea de-a doua jumatate a acestei editii cu pozitia a treia la finalul zilei, urcand pe pozitia 21 la general.

Sursa foto: Red Bull Content Pool

A fost o zi buna pentru Audi si pentru provocatorul sau model electric RS Q e-tron, Stephane Peterhansel s-a clasat pe locul patru in spatele coechipierului Sainz, la 9 minute si 40 de ritmul in spatele lui Loeb, iar Mattias Ekstrom a ocupat, de asemenea, un loc in top 10, pe locul opt.

Ei au fost despartiti de cele trei modele de la Toyota, conduse de pilotii Overdrive, astfel ca Yazeed Al-Rajhi termina pe pozitia a cincea, BERNHARD TEN BRINKE pe pozitia sase, iar cea de-a saptea pozitie a fost ocupata de LUCIO ALVAREZ.

Nani Roma s-a clasat pe locul al noualea cu cea de-a doua masina Prodrive, in timp ce Vladimir Vasilyev  incheie top 10 cu modelul sau X5 de la BMW.

In clasamentul general, avansul lui Al-Attiyah a fost redus la 44 minute si 59 de secunde fata de Loeb, cu doar cinci etape de parcurs, Al Rajhi ocupa cea de-a treia pozitie in clasamentul final, facand rocada cu Loeb dupa aceasta zi.

Clasament final dupa cele 7 etape desfasurate pana acum:

Recomandari pentru tine!