Sainz a pierdut avantajul in fata lui Al-Rajhi, Moraes castiga Stage-ul 3

Yazeed Al-Rajhi a preluat conducerea clasamentului general provizoriu Dakar 2024 de la Carlos Sainz dupa parcurgerea Stage-ului 3 care s-a desfasurat luni, in timp ce Lucas Moraes a reusit sa isi treaca in cont victoria zilei.

Spaniolul Carlos Sainz s-a aflat pe prima treapta a podiumului provizoriu dupa stage-ul de Duminica castigat de experimentatul STÉPHANE PETERHANSEL, insa bucuria nu a fost una de durata, asta dupa ce Yazeed Al-Rajhi a reusit sa termine ziua a treia de concurs in fata spaniolului si cu un avans de peste 2 minute, fapt care la devansat pe pozitia secunda, avand un handicap de doar 29 de secunde la finele celor 3 zile desfasurate pana acum.

Brazilianul LUCAS MORAES a reusit sa obtina victoria etapei a treia la bordul modelului Toyota GR DKR HILUX a echipei TOYOTA GAZOO RACING, urmat la doar 9 secunde de MATTIAS EKSTRÖM cu al sau model AUDI. Pozitia a treia i-a revenit noului lider provizoriu Yazeed Al-Rajhi, care a reusit sa incheie cei 438 km in 4 ore si 16 minute, mai slab cu 1 minut si 9 secunde decat castigatorul zilei.

Lucas Moraes | Sursa foto: Sursa foto: A.S.O/F.Le Floc”h/DPPI – dakar.com

Campionul en-titre, NASSER AL-ATTIYAH, reuseste al patrulea timp astazi, asta dupa a fost lider in foarte mare parte a zilei, insa ghinionul l-a urmarit si de aceasta data, avand parte de 3 pene la modelul HUNTER Prodrive, model care se zvoneste ca va fi baza modelului Dacia care va lua startul in 2025 in Dakar cu Loeb, AL-ATTIYAH si Cristina Gutierrez Herrero.

Francezul ROMAIN DUMAS aduce modelul Toyota Hilux de la Rebellion Racing pe cea de-a cincea pozitie, la doua minute de lider, urmat la un minut si jumatate de CARLOS SAINZ care a pierdut fotoliul de lider dupa aceasta clasare.

Pilotul echipei CENTURY RACING FACTORY TEAM, MATHIEU SERRADORI, a avut o zi grea si termina pe sapte, in fata lui BENEDIKTAS VANAGAS de la TOYOTA GAZOO RACING BALTICS.

Cu 14 victorii in Dakar, veteranul si recordmenul STÉPHANE PETERHANSEL, termina ziua de luni pe pozitia a noua dupa ce a avut o zi grea si cu probleme la modelul sau Audi, insa a primit din partea comisarilor si o penalizare de 4 minute la finalul zilei, penalizare care l-a plasat pe 9.

Top 10 a fost incheiat de VAIDOTAS ZALA de la X-RAID ARIJUS TEAM, acesta pilotand un model JOHN COOPER WORKS RALLY PLUS.

Clasamentele provizorii si cele pe etape se pot vedea pe Dakar.com

 

Recomandari pentru tine!