Rezultat istoric la Raliul Dakar: Doua echipaje romanesti au trecut linia de finis

Echipajele tricolore Mihai Ban/Stefan Catalin Ion si Iacob Buhai/Tudor Turdean au reusit sa scrie o pagina de istorie pentru automobilismul sportiv romanesc la Raliul Dakar. Este pentru prima oara in istoria acestei competitii cand un echipaj auto romanesc a trecut linia de finis in cele mai bine de patru decenii.

Mihai Ban si Stefan Catalin Ion s-au clasat pe locul 54 in topul general al grupei Auto, in timp ce Iacob Buhai si Tudor Turdean au incheiat competitia pe 58. La Auto, un total de 74 de echipaje au ajuns la final, victoria revenind echipajului Nasser Al Attiyah/Matthieu Baumel.

La Clasa FIA T1 4×4 Petrol and Diesel, Mihai Ban a fost pe 26, iar Hotea a incheiat pe 28 dintr-un total de 38 de echipaje ajunse la linia de sosire. Editia din acest an a Raliului Dakar, care s-a desfasurat tot in Arabia Saudita, a avut 12 probe speciale cu o lungime de peste 4.100 de kilometri.

De-a lungul competitiei, cele doua echipaje de la Transilvania Rally Ria Team s-au sustinut reciproc si au mers alaturi in drumul spre acest pas istoric pentru automobilismul sportiv romanesc.

Romania a avut reprezentant si la Moto, acolo unde Emanuel Gyenes s-a clasat pe locul 5 la Original by Motul si pe 40 la General Moto. Gyenes e considerat una dintre legendele acestei competitii in ultimele doua decenii.

 

Sursa articol si foto: fras.ro

Recomandari pentru tine!