Claudiu Barbu si Marius Lupu continua aventura Dakar

Singurul echipaj auto romanesc de la Raliul Dakar, format din Claudiu Barbu si Marius Lupu, a ajuns azi noapte la finisul celei de-a doua probe din faimoasa competitie care se desfasoara in Arabia Saudita.

In premiera la Raliul Dakar, dupa ce in ultimii trei ani au luat startul la Africa Eco Race, cei doi romani au intampinat mari probleme inca de pe prima proba speciala, care s-a desfasurat pe o distanta de 623 de kilometri intre Jeddah si Bisha.

„In prima jumatate a etapei am avut un parcurs foarte bun, insa la vreo 20 de minute am luat efectiv foc dupa ce s-a spart returul de benzina de la RZR. Tot spatele masinii era in flacari. Am reusit sa stingem incendiul, insa tot ce inseamna cabluri si plastic s-a topit. Am ajuns intr- final la capatul probei, iar baietii de la tehnic s-au chinuit toata noaptea sa refaca ce se mai poate. Incendiul ne-a creat mari probleme si pentru a doua proba, iar acolo am pierdut mult timp. Cred ca ne-am oprit de 15 ori pe parcursul acestei probe, de fiecare data cu alte probleme, dar am ajuns intr-un final. Ramanem increzatori”, a declarat Claudiu Barbu.

Cei doi campioni nationali la rally raid se afla pe locul 54 la general in aceasta editie a Raliului Dakar si pe 39 la SSV dupa primele doua probe, care au insumat peste 1.000 de kilometri. Astazi, echipajele au de parcurs a treia proba, cu plecare si sosire in Wadi Ad Dawasir, distanta totala fiind de 630 de kilometri. Echipajul format din Claudiu Barbu si Marius Lupu este sustinut de Federatia Romana de Automobilism Sportiv si Ministerul Tineretului si Sportului.

In total, Raliul Dakar 2021 are 12 probe speciale, care acopera o distanta totala de peste 7.000 de kilometri. Finisul este programat pentru 15 ianuarie, iar singura zi libera va fi pe 9 ianuarie.

sursa: fras.ro

Recomandari pentru tine!