Dakar 2020 – Ziua 1: Vaidotas Zala s-a impus, Alonso pe 11

Pilotul echipei Mini, Vaidotas Zala, si-a revendicat victoria in prima zi din Dakar 2020, in conditiile in care campionul de Formula 1, Fernando Alonso, a ocupat locul 11.

Campionul de anul trecut, Nasser Al-Attiyah, a condus pe cea mai mare parte a celor 319 km speciali pe scena de la Jeddah la Al Wajh, care a dat startul primului Dakar din Arabia Saudita, dar acesta a suferit trei lovituri grele, astfel reusind sa termine ziua pe 4.

Avand in vedere ca mini-bug-urile X-raid ale castigatorilor din anii trecuti, Stephane Peterhansel si Carlos Sainz Sr, au avut ceva probleme si pierzand amandoi cateva minute care i-a plasat pe pozitiile 2, respectiv 3 la finalul zilei,  Al Qassimi si Zala’s si-au asumat pozitiile fruntase spre ultimii km de proba a zilei I.

Desi se afla pe pozitie fruntasa, Al Qassimi a suferit o intarziere de peste un sfert de ora, iar Zala a profitat si a reusit sa se mentina pe pozitie, obtinand victoria etapei cu doua minute avans fata de Peterhansel.

SSV: Domzala termina pe prima pozitie, Currie termina pe doi, urmat de Lopez

Fostul pilot de raliu polonez Domzala, un fost pilot al junior WRC-ului , a avut o zi excelenta, reusind sa se afle pe prima pozitie chiar dupa primii km de proba, acesta avand un avans de peste 7 minute fata de Currie la penultimul Waypoint dar a ajuns la doar 1m 51 sec. avans la finalul etapei.

Jose Antonio Hinojo Lopez, termina prima zi din Arabia Saudita pe a treia pozitie, acesta fiind la +5 min 49 sec. in spatele liderului. F. LOPEZ CONTARDO termina pe a patra pozitie, urmat fiind de S. KARIAKIN.

 

Shibalov castiga prima zi in cadrul categoriei dedicata camioanelor.

Soferul de la Kamaz, Anton Shibalov,a reusit sa isi adjudece prima etapa din Dakar 2020, in fata coechipierilor sai SOTNIKOV si Andrey Karginov.

S. VIAZOVICH a reusit sa termine etapa de la JEDDAH la AL WAJH pe pozitia secunda, fiind la 1 min 33 sec. in spatele liderului, urmat de J. VAN KASTEREN.

Karginov a condus etapa inca de la inceput, insa ultimii 100 km au fost un adevarat chin pentru acesta, ajungand la finalul etapei cu o interziere destul de mare incat sa il coboare pe pozitia a VII-a la final.

 

Maine ( 6 ianuarie 2020 ) echipajele au de parcurs distanta dintre AL WAJH – NEOM, pe 367 Km de proba speciala.

 

Recomandari pentru tine!