Dakar 2023 – Stage 6:Dakar: Al-Attiyah la comandă

Nasser Al-Attiyah a facut un pas major spre castigarea Raliului Dakar din 2023 dupa ce a castigat etapa a 6-a, iar rivalii sai de la Audi, Carlos Sainz si Stephane Peterhansel, au avut o zi cu probleme.

Al-Attiyah si Peterhansel de la Toyota s-au luptat pe o mare parte din speciala scurtata de 358 km intre Ha’il si Riad, Peterhansel a avut avantajul in fata lui Al-Attiyah, preluand conducerea la al doilea punct de control. Nasser Al-Attiyah a facut un pas major spre castigarea Raliului Dakar din 2023 dupa ce a castigat etapa a 6-a, iar rivalii sai principali de la Audi, Carlos Sainz si Stephane Peterhansel, au avut parte de probleme majore.

Pozitia a doua i-a revenit lui Sebastien Loeb, care incheie ziua la 3 minute si 29 de secunde in spatele liderului, urcand pana pe pozitia a sasea la general.

Cea de-a treia pozitie a fost ocupata de Henk Lategan care ajunge cu o intarziere de 8 minute si 54 de secunde in spate.

sursa: ASO

Peterhansel avea un avans de peste un minut dupa ce a trecut punctul de control de la kilometrul 207, dar dezastrul a avut loc cateva minute mai tarziu, cand Audi-ul RS Q e-tron al sau a fost implicat intr-un accident major, incat copilotul sau Edouard Boulanger a suferit rani la spate si a trebuit sa fie transportat cu avionul pentru tratament medical, fortand echipajul sa abandoneze etapa.

Audi a primit o a doua lovitura la scurt timp dupa accidentul lui Peterhansel, Sainz a avut parte de probleme in acelasi punct ca si Peterhansel, o schimbare abrupta a pantei, pierzand roata stanga spate.

GUERLAIN CHICHERIT incheie ziua cu al patrulea timp, urmat de  VAIDOTAS ZALA la 10 minute si 33 de secunde in spate.

Singurul pilot Audi care a reusit sa incheie ziua cu bine e Mattias Ekstrom, terminand la 10 minute si 59 de secunde in spatele lui Al-Attiyah, acesta fiind la 1 ora si 46 de minute pe locul cinci la general.

Debutantul LUCAS MORAES incheie pe locul 7 la 11 minute si 36 de secunde in spate, urmat de francezul MATHIEU SERRADORI care incheie la un minut distanta fata de locul din fata.

Polonezul JAKUB PRZYGONSKI isi incheie ziua a sasea cu cel de-al noualea timp, iar BRIAN BARAGWANATH incheie top 10.

Recomandari pentru tine!