Dakar 2023 – Stage 4: Loeb castiga ziua, Al-Attiyah isi mareste avansul ca si lider

Nasser Al-Attiyah si-a marit avantajul la general la peste 18 minute, in timp ce Sebastien Loeb a reusit sa isi adjudece ziua a patra din raliu, dupa un inceput de cosmar la inceputul evenimentului.

Stephane Peterhansel, a condus primii 282 km ai zilei care au insumat 425 km speciali, gasind viteza si ritm mai bune cu Audi RS Q e-tron E2 pe nisip si dune, dar a fost invins de Loeb pe portiunea de pietris si stanca care a se afla spre sfarsitul traseului de miercuri, astfel ca, la finalul zilei incheie pe doi.

Loeb care este de 9 ori campion mondial de raliuri a preluat oficial conducerea etapei la punctul de trecere de la kilometrul 327, pilotul echipei Bahrain Raid Xtreme a ajuns la sosire cu 13 secunde in fata lui Peterhansel. Acesta marcheaza cea de-a 17-a victorie de etapa a carierei lui Loeb in Raliul Dakar si prima la evenimentul din 2023.

Cu toate acestea, Loeb ramane inca departe de liderul de la general dupa ce a suferit trei pene si a pierdut peste o ora in etapa a doua, deoarece Al-Attiyah si-a consolidat avantajul cu un parcurs constant, astazi a incheiat pe locul patru, chiar in spatele lui Carlos Sainz Sr. care termina ziua pe trei.

Nasser Al-Attiyah care este campionul sezonului trecut a Raliului Dakar a reusit sa-si adauge aproape cinci minute la avantajul sau de la general impotriva locului secund ocupat de Yazeed Al-Rajhi , care a terminat etapa a patra pe locul cinci, avand un handicap de 18 minute si 18 secunde la general dupa patru etape.

Chiar daca a ratat victoria de etapa, ritmul lui Peterhansel a fost suficient pentru a se apropia de Al-Rajhi, pilotul francez fiind al treilea in clasamentul general la 34 de secunde.

Atacul in forta a lui Sainz l-a urcat pe locul al patrulea in clasament general, desi cu inca are o jumatate de ora handicap fata de liderul Al-Attiyah, in urma necazurilor mecanice si a penelor provocate la Audi in etapa a treia.

Henk Lategan de la Toyota este pe locul al cincilea la general, dupa ce miercuri incheie ziua pe pozitia a sasea. 

Pozitia a saptea i-a revenit lui Mattias Ekstrom care a incheiat aceasta etapa la 10 minute si 45 de secunde in spatele lui Loeb.

Lucas Moraes aduce modelul Overdrive pe pozitia a opta la finalul zilei, iar Giniel de Villiers ajunge pe noua astazi.

Romain Dumas incheie top 10 de astazi pe o Toyota Hilux a echipei Rebellion Racing.

Clasamentele zilei si cele ale etapei se pot vedea pe pagina dakar.com

Recomandari pentru tine!