Dakar 2022: Sainz a obtinut victoria cu Audi RS Q e-tron in etapa 3

Carlos Sainz a reusit sa isi adjudece victoria etapei a treia din Dakar 2022, Nasser Al-Attiyah ramane lider si isi mareste considerabil avansul.

Dupa o performanta promitatoare in ziua de luni, cand a obtinut al treilea cel mai rapid timp, Sainz a reusit sa obtina prima pozitie in ziua a treia, acesta fiind urmat de Henk Lategan de la Toyota la 38 de secunde in spate.

De trei ori campioan in Dakar, Stephane Peterhansel reuseste sa ajunga la finalul probei cu al treilea timp, aducand al doilea model Audi in top trei, acesta avand un handical de 1 minut si 41 de secunde.

Rezultatul a marcat cea de-a 40-a victorie de etapa pentru Sainz, precum si prima pentru un prototip electric, Audi alergand cu trei modele RS Q e-tron in Dakar 2022, folosind tehnologia dezvoltata in Formula E.

Peterhansel a fost urmat in clasamentul zilei de castigatorul Dakarului din 2014, Nani Roma, care a reusit sa obtina cel mai bun timp pentru Bahrain Raid Xtreme de astazi, locul patru, dupa o zi slaba pentru Sebastien Loeb, care termina pe pozitia 38 din cauza problemelor tehnice, acesta facand si pana.

 MATTIAS EKSTROM reuseste sa aduca si ultimul model Audi pe pozitia a cincea, fiind o zi foarte buna pentru acestia, avand toti pilotii in top 5.

Necazurile lui Loeb au venit ca o binecuvantare pentru liderul de la general, Al-Attiyah,  pilotul din Qatar se bucura acum de un avans mult mai mare in clasamentul general, marind avantajul fata de locul secund la 37 de minute si 40 se secunde.

Lucio Alvarez (Overdrive) se regaseste pe pozitia a treia dupa cele trei zile desfasurate pana acum, acesta avand un handical de 42 de minute si 6 secunde fata de lider.

Recomandari pentru tine!