Dakar 2023 – Stage 8: Loeb la a doua victorie de etapa

Sebastien Loeb reusit sa isi treaca in cont cea de-a doua victorie din Raliului Dakar 2023, Duminica, in timp ce Nasser Al-Attiyah si-a consolidat pozitia de lider a clasamentului general provizoriu.

Sainz a avut o zi mare astazi, preluand sefia clasamentului dupa primul punct de control dintre Al Duwadimi si Riad din Arabia Saudita, pilotul castigand ziua cu un avans de 1 minut si 39 de secunde in fata pilotului de la Bahrain Raid Xtreme, Sebastien Loeb.

Cu toate acestea, bucuria din echipa Audi si a lui Carlos Sainz a fost scurta, deoarece Sainz a primit o penalizare de cinci minute care l-au clasat pe pozitia a treia.

Acest lucru l-a urcat pe Loeb pe prima treapta a zilei, fiind a doua victorie dupa triumful sau anterior din Stage 4. Pilotul de la Toyota, Nasser Al-Attiyah, incheie ziua pe locul secund la 2 minute si 11 minute in spatele lui Loeb, marind si ecartul la general la 1 ora si 3 minute si 46 de secunde fata de Hank Lategan.

#201 Bahrain Raid Xtreme Prodrive: Sebastien Loeb, Fabian Lurquin
Credit Foto: ASO

Sainz termina in cele din urma pe locul trei, desi rezultatul este doar o consolare pentru Audi dupa zilele dezastruoase pentru constructorul german.

Henk Lategan a terminat pe locul patru ziua de Duminica, la 4 minute si 53 de secunde in spatele liderului, iar polonezul Jakub Pryzgonski incheie ziua pe cea de-a cincea pozitie pe un X-raid Mini.

Guerlain Chicherit de la GCK Motorsport a fost al saselea intr-un model Hunter construit de Prodrive ca si castigatorul de etapa Loeb, in ​​timp ce Lucas Moraes (Overdrive) incheie la ziua cu al saptelea timp.

Castigatorul cursei de 24 de ore de la Le Mans, Romain Dumas (Rebellion) reuseste sa termine ziua pe a opta pozitie, urmat de castigatorul etapei de sambata, Yazeed Al-Rajhi de la Overdrive, iar Vaidotas Zala de la TELTONIKA RACING a completat top 10 la finalul zilei.

Toyota Gazoo Racing Toyota #200: Nasser Al-Attiyah, Mathieu Baumel
Credit Foto: Red Bull Content Pool

In clasamentul general, pilotul Nasser Al-Attiyah are un avans de 1 ora, 3 minute si 36 de secunde in fata coechipierul sau de la Toyota, Henk Lategan, la mijlocul evenimentului, iar fata de Lucas Moraes are inca 17 minute, acesta ocupand treapta a treia la generalul provizoriu. 

Victoria lui Loeb din etapa a 8-a la propulsat pe locul patru in clasamentul general in fata unui alt pilot de la Toyota, Giniel de Villiers, care a terminat duminica in afara top 20 si face rocada cu Loeb, picand pe cinci la general.

Dumas ramane al saselea la general inaintea lui Martin Prokop de la ORLEN BENZINA TEAM, iar Brian Baragwanath (Century) se afla pe pozitia a opta provizorie in ziua de odihna a evenimentului. 

Wei Han este pilotul echipei HANWEI MOTORSPORT TEAM si se afla pe locul 9 dupa Stage 8, iar Juan Cruz Yacopini de la Overdrive Racing incheie top 10. 

Cea de-a 45-a editie a Raliului Dakar va relua marti probele speciale cu un test de 358 km de la Riad pana la Haradh, unde concurentii vor avea de-a face cu dune de nisip si navigatie dificila.

Recomandari pentru tine!