Peterhansel obtine titlul cu numarul 14 in Dakar

Legenda franceza Stephane Peterhansel, a obtinut titlul cu numarul 14 in legendarul Dakar, la 30 de ani de la prima reusita a acestuia. Principalul rival a francezului, Nasser Al-Attiyah a terminat pe pozitia secunda, fiind la 13 minute si 51 secunde in spatele liderului, fiind urmat de spaniolul Carlos Sainz.

Peterhansel a castigat pentru prima oara cea mai grea cursa off-road din lume in 1988 cu o motocicleta Yamaha, castigand sase titluri pe doua roti inainte de a trece la categoria dedicata masinilor, urmand ca apoi sa isi adjudece 7 victorii in desertul din Africa si America de Sud la aceasta categorie.

De data aceasta, la cea de-a doua editie din Arabia Saudita, pilotul de 55 de ani a avut o lupta frumoasa cu triplul campion Nasser Al-Attiyah, fiind cea de-a treia victorie a lui Peterhansel intr-un Mini.

La categoria camioane, Sotnikov isi adjudece titlul, dupa ce acesta s-a reusit de doua ori sa se claseze pe locul secund ( 2017 si 2019 ), acesta adjudecansu-si 5 probe din totalul de 12 din Dakar 2021. Pe locul secund terminand ANTON SHIBALOV  si AIRAT MARDEEV pe locul al treilea, fiind un podium integral rusesc.

In categoria Vehicule usoare, Lopez nu a avut o cursa usoara, deoarece pilotul american Seth Quintero l-a impins catre limite, dar a castigat in cele din urma si a adaugat trofeul de la aceasta categorie langa trofeul castigat la SSV in 2019.

La Moto, KEVIN BENAVIDES a reusit sa isi adjudece victoria in fata lui Ricky Brabec si a lui Sam Sunderland care termina acest Dakar pe pozitia a treia.

Tot la Moto, insa la Original by Motul, Arunas Gelazninkas a reusit sa obtina victoria in fata compatriotului nostru EMANUEL GYENES, care termina pe pozitia secunda, fiind urmat de Benjamin Melot. 

Clasament general final Dakar 2021

Categoria Auto

PozitieNume PilotEchipaTimp total
1Stéphane Peterhansel (FRA)X-Raid Mini44 ore 28 min. 11 sec.
2Nasser Al-Attiyah (QAT)Toyota Gazoo + 13 min. 51 sec.
3Carlos Sainz (ESP) X-Raid Mini + 1 ora si 57 sec.

Categoria Moto

PozitieNume Pilot ModelTimp total
1Kevin Benavides (ARG)Honda47 h 18 min 14 sec
2Ricky Brabec (SUA)Honda + 4 min si 56 sec.
3Sam Sunderland (GBR)Red Bull KTM + 15 min si 57 sec.

Categoria Camioane

PozitieNume Pilot EchipaTimp total
1KDmitry Sotnikov (RUS)Kamaz Master48 h 23 min 21 sec
2Anton Shibalov (RUS)Kamaz Master + 39 min si 38 sec.
3Ayrat Mardeev (RUS)Kamaz Master + 1 H, 14 min si 35 sec.

Categoria Vehicule Usoare

PozitieNume Pilot ModelTimp total
1F Lopez (CHL)Can-Am53 h 41 min 02 sec
2Austin Jones (SUA)Can-Am + 17 min si 23 sec.
3Aron Domzala (POL)Can-Am + 51 min si 53 sec.

Clasamentele finale la fiecare categorie se pot vedea accesand Dakar Rankings

Recomandari pentru tine!