Loeb se impune in Stage-ul 4, Nasser Al-Attiyah recupereaza si urca pe 3

Sebastien Loeb reuseste sa isi treaca in cont victoria celei de-a patra zi din Dakar 2024, iar colegul sau Nasser Al-Attiyah reuseste sa recupereze timpul pierdut in primele trei zile si urca pe pozitia a treia la general dupa ce marti a incheiat tot pe trei.

Yazeed Al-Rajhi termina ziua pe locul secund, astfel ca ramane in fotoliul de lider si isi mareste avansul la peste 4 minute fata de Carlos Sainz, acesta din urma a incheiat ziua de marti pe pozitia a patra.

Campionul ultimelor doua editii, Al-Attiyah, a condus etapa a 4-a inca de la inceput cu al sau model Prodrive Hunter, urmat apoi pe locul secund de Loeb si de  Al-Rajhi, acestia doi din urma facand rocada de foarte multe ori pe aceasta pozitie pe parcursul zilei. Nasser Al-Attiyah a fost in fotoliul de lider pana la penultimul punct de control, consolidand pozitia de favorit pentru victoria de etapa cu fiecare zona parcursa, creand un avantaj mic, dar confortabil de 24 de secunde fata de Loeb si de liderul general Al-Rajhi. Ghinionul a venit pe ultimii 36 de km, cand a pierdut tot avantajul, permitand mai intai lui Al-Rajhi sa preia conducerea si apoi lui Loeb care a si terminat victorios.

Sebastien Loeb / Sursa foto: A.S.O/A.Vicent/DPPI – dakar.com

STÉPHANE PETERHANSEL incheie etapa aceasta pe pozitia a cincea, la 5 minute si 59 de secunde distanta in spatele francezului. Pozitia a sasea a fost ocupata la finalul zilei de MATHIEU SERRADORI cu o intarziere de aproape sapte minute, urmat la aproape jumatate de minut de belgianul GUILLAUME DE MEVIUS.

VAIDOTAS ZALA termina pe pozitia a opta la bordul unui JOHN COOPER WORKS RALLY PLUS, iar SIMON VITSE il urmeaza in clasamentul zilei.

Top 10 a zilei de marti este incheiat de cehul MARTIN PROKOP cu al sau Ford Raptor a echipei ORLEN JIPOCAR TEAM.

 A fost o zi dificila pentru echipa Toyota din fabrica, Lucas Moraes ajungand sa fie cel mai bun din grupul de cinci echipaje al marcii, pe locul 11, iar cea mai urata zi a fost a lui Quintero, Hilux-ul lui s-a oprit cu probleme mecanice, insa a terminat totusi ziua pe pozitia 164.

Cu patru din cele 12 etape finalizate din editia 46 a Dakar, Al-Rajhi continua sa conduca clasamentul general, detinand un avantaj de 4 minute si 29 secunde fata de Audi-ul lui Carlos Sainz, de trei ori castigator la Dakar.

Nasser Al-Attiyah a sarit de pe locul cinci pe al treilea, in ciuda esecului de astazi, in timp ce Mattias Ekstrom pica pana pe pozitia a cincea, primind o penalizare de 2 minute. Moraes ramane pe pozitia a patra, urmat de Ekstrom si de Loeb care urca pe sase dupa victoria de de marti. 

Clasamentele zilei si clasamentul general se poate vedea pe dakar.com

Recomandari pentru tine!