Dakar 2024, Etapa 5: Victorie pentru Nasser Al-Attiyah si urca pe doi la general

Campionul en-titre a Raliului Dakar, Nasser Al-Attiyah, si-a asigurat prima sa victorie de etapa din 2024, urcand pe locul secund la general, in spatele liderului Yazeed Al-Rajhi la o diferenta de 9 minute si 3 secunde.

Etapa 5 care s-a desfasurat intre Al-Hofuf si Shubaytah, a fost cea mai scurta zi a editiei din 2024 a Raliului Dakar, avand o distanta de 118 km, asta pentru a oferi un mic ragaz inainte de inceperea etapei maraton de doua zile.

Etapa a fost una desfasurata in intregime pe un traseu presarat cu dune de nisip, Nasser Al-Attiyah fiind cel mai rapid la bordul modelului Prodrive Hunter, reusind in cele din urma sa castige etapa, ajungand la un numar de 48 de victorii de etapa in cadrul Dakar, terminand cu un avans de 1 minut si 51 de secunde in fata francezului Guerlain Chicherit.

 Juan Cruz Yacopini, a ocupat locul trei la finalul zilei, in fata liderului de la general Al-Rajhi care a terminat pe locul patru, avand un handicap de exact doua minute fata de Nasser Al-Attiyah.

Guillaume De Mevius reuseste sa termine cei 118 km cu al cincilea timp, avand 3 minute si 8 secunde diferenta fata de liderului.

La bordul unui CAN-AM MAVERICK XRS TURBO, FRANCISCO LOPEZ CONTARDO reuseste sa obtina pozitia a sasea in clasamentul zilei, urmat de GINIEL DE VILLIERS pe sapte si de MATTIAS EKSTRÖM care incheie ziua pe pozitia a opta.

Americanul AUSTIN JONES, aduce un alt model Can-Am pe pozitia a noua, iar ERYK GOCZAL incheie TOP 10.

Nasser Al-Attiyah / Sursa foto: A.S.O/C.Lopez – dakar.com

Sperantele lui Sebastien Loeb de o prima victorie in Raliul Dakar au primit o alta lovitura, pilotul echipei Prodrive a primit o penalizare de 15 minute pentru ca a ratat un punct de control. Carlos Sainz nu a fost o zi tocmai placuta, ajuns la final cu un timp care l-a plasat pe pozitia a 28-a a zilei, picand pe trei la general.

Am parcurs aceasta etapa intr-un ritm mai lent, deoarece scopul a fost sa nu facem chiar un timp bun, pentru ca nu vrem sa deschidem drumul maine. Am preferat sa merg in siguranta, incercand sa incep destul de tarziu pe traseu si a incerca sa ma intorc catre varf. Da, am ratat acel punct de control intentionat, imi asum”, a spus Loeb pentru La chaine L’Equipe.

Clasamentul general provizoriu si cel pe zi se poate vedea pe dakar.com

Recomandari pentru tine!