Dakar 2019: Incepe lupta din desert

Prima competitie majora din anul 2019 incepe peste doua zile, mai exact pe 6 Ianuarie. Este vorba aici despre Raliul Dakar.

In editia din 2019, cursa se va desfasura doar in Peru, ea totalizand 10 etape impartiti in 5.000 de kilometri cronometrati.

Cinci categorii de vehicule vor fi prezente la start, iar acestea sunt: 149 de motociclete, 29 de ATV-uri, 123 de masini, 34 de vehicule S&S (side by side) si 41 de camioane.

Incepem cu Moto acolo unde se asteapta o batalie stransa intre pilotii KTM, Mattias Walkner si Toby Price. Nume ce pot pune presiune pe echipa austriaca pot fi Joan Barreda Bort-Honda, Pablo Quintanilla-Husqvarna, Paulo Goncalves-Honda, dar si Adrien van Beveren – Yamaha.

La aceasta clasa, tara noastra va fi reprezentata de Emanuel Gyenes- KTM.

Dakar 219

Categoria Auto are la start nume grele precum Carlos Sainz-Mini, Nasser Al-Attiyah-Toyota, Giniel de Villiers – Toyota, Stephane Peterhansel-Mini, Sebastien Loeb-Peugeot privat, Nani Roma-Mini, ei urmand sa ofere un duel intens pentru victorie la aceasta categorie.

La Camioane, rusii de la Kamaz vor incerca sa isi apere titlul cu 3 piloti: Eduard Nikolaev, Airat Mardeev si Dmitry Sotnikov. Gerard de Rooy-Iveco, Federico Villagra-Iveco, Ales Loprais-Tatra si Siarhei Viazovich-Maz sunt cei care pot pune probleme celor de la Kamaz. 

La aceasta categorie avem un sportiv roman, vorbim aici despre Dragos Razvan Buran. Timisoreanul va fi copilotul lui Cesare Gianfranco Rickler Del Mare pe un Iveco Eurocargo.

Cam asa se va prezenta editia 2019 a Raliului Dakar. Rezumatele etapelor vor putea fi vazute pe Eurosport, dar si aici pe blogul nostru, unde dupa fiecare zi de concurs va aparea un rezumat.

Sursa Articol: https://rpmracingro.wordpress.com

Recomandari pentru tine!