Etapa 5: De Villiers castiga, Peterhansel ramane lider

Pilotul Toyota, Giniel de Villiers, a revenit de la un inceput dur in Raliul Dakar si a reusit sa castiga etapa a cincea, in timp ce Stephane Peterhansel si-a marit avantajul asupra lui Nasser Al-Attiyah.

De Villiers se situase pe locul 22 in general inainte de ziua 5, acesta a condus etapa de 456 km dintre Riyadh si Al Qaisumah de la inceput pana la sfarsit, fiind cea de-a 17-a victorie de proba pentru acesta de cand concureaza in Dakar. Aceasta victorie ducandu-l pana pe pozitia 12 la general.

Avantajul sud-africanului a fost de peste 7 minute fata de locul secund dupa primii 250 km de proba, insa la finalul celor 456 km acesta avea un avantaj de doar 58 de secunde in fata lui Brian Baragwanath care termina aceasta etapa pe locul secund.

Pilotul Mini-raid X, Peterhansel, aflandu-se pe pozitia a 5-a la inceputul zilei, a recuperat din dezavantaj, terminand in cele din urma la 2 minute 25 sec. in spatele liderului de proba. Acesta pozitie i-a permis sa isi maresca avansul de la general la 6 minute si 11 secunde.

Nasser AL-ATTIYAH termina aceasta proba pe locul patru, la 4 minute si 38 secunde in spatele liderului, insa ramane pe locul secund la general dupa ce a castigat etapele 2, 3 si 4.

Credit Photo: Charly Lopez

Urmatoarea zi din Dakar 2021 ( ziua 6 ) va avea un total de 618 km de parcurs, din care 448 km de proba speciala, concurentii avand de parcurs distanta dintre Al Qaisumah si Ha’il, urmand ca pe data de 9 ianuarie sa fie o zi de pauza pentru concurenti, fiind zingura zi de repaus.

 

Clasament general dupa ziua 5

Recomandari pentru tine!