Dakar 2023 – Etapa 3: Guerlain Chicherit castiga ziua, Al-Attiyah devine lider

Guerlain Chicherit reuseste sa se impuna in etapa a treia din Raliul Dakar 2023 la bordul unui Prodrive Hunter al echipei GCK Motorsport. Locul secund a fost ocupat de O. Terranova care incheie ziua la 5 minute si 4 secunde in spatele liderului. Al-Rajhi incheie cu un handicap de 8 minute si jumatate.

Nasser Al-Attiyah de la Toyota a preluat conducerea Raliului Dakar din 2023 pentru prima data dupa desfasurarea etapei a 3-a de marti, dupa ce, adversarul sau Sainz, a intampinat probleme mecanice la Audi, astfel Carlos Sainz Sr care se afla in pozitia de lider inaintea acestei zile pierde sefia clasamentului.

Sainz avea inaintea acestei zile cu o lungime de 467 km dintre Alula si Ha’il, un mic avantaj de 2 minute si 12 secunde fata de campionul in en-titre, Nasser Al-Attiyah, ambii piloti obtinand cate o victorie de etapa in primele doua zile de actiune din Arabia Saudita.

Guerlain Chicherit / sursa foto: ASO

Sainz a reusit sa porneasca din nou pe traseu dupa ce a intampinat probleme mecanice la modelul Audi RS Q e-tron E2 la kilometrul 213, insa ghinionul a continuat pentru acesta, avand probleme si cu navigatia spre sfarsitul traseului. 

Dubla lovitura a insemnat pentru Sainz sa termine etapa pe locul 44, pierzand sefia clasamentului general.

Al-Attiyah s-a confruntat cu propriile probleme dupa ce a deschis drumul si a terminat cu mult in afara top 10, dar timpul castigat fata de fostul lider Sainz il plaseaza in fruntea ordinii Raliului Dakar dupa primele trei etape ale evenimentului. 

Nasser Al-Attiyah / Sursa foto: ASO

Al-Rajhi a preluat conducerea rapid, chiar la primul punct de referinta inainte ca Guerlain Chicherit sa-si stabileasca autoritatea, reusind in cele din urma o a patra victorie de etapa din cariera.

Erik Van Loon incheie ziua pe pozitia a patra la generalul zilei, urmat indeaproape de liderul general, Nasser Al-Attiyah, care termina ziua cu un handicap de 20 de minute si 58 de secunde.

Christian Lavieille aduce modelul MD Optimus pe pozitia a sasea la finalul zilei de marti, iar Simon Vitse termina pe sapte tot pe un Optimus, insa model EVO 4 de la MD.

Cehul Martin Prokop incheie pe pozitia 8, urmat de Giniel De Villiers pe noua cu GR DKR Hilux.

Articol in curs de update…

Recomandari pentru tine!