Dakar 2022: Peterhansel castiga etapa a 10-a

Stephane Peterhansel a obtinut miercuri cea de-a treia victorie de etapa pentru Audi in Raliul Dakar 2022, acesta fiind urmat de Carlos Saniz si Orlando Terranova.

Peterhansel a fost intr-o forma buna de-a lungul celor 375 km dintre Wadi Ad Dawasir si Bisha, una dintre cele mai rapide etape ale raliului, Carlos Sainz a fost in postura de lider dupa primul punct de control, insa odata cu trecerea prin punctul trei de control, Peterhansel preia fotoliul de lider de la colegul sau la al treilea punct de control.

Aceasta a fost prima victorie de etapa a lui Peterhansel la Dakar 2022, toti pilotii de la Audi avand acum cel putin o etapa castigata anul acesta, dupa triumful lui Sainz in etapa a treia si succesul lui Ekstrom de luni.

Pilotul Prodrive/Bahrain, Orlando Terranova, a reusit sa incheie ziua cu al treilea timp, urmat de Henk Lategan care incheie etapa pe pozitia a patra la 4 minute si 11 secunde in spatele liderului.

sursa foto: ASO

Lategan a terminatla patru la 12 secunde in spatele lui Terranova, acesta fiind pe locul trei pentru o mare parte a zilei, fiind cel mai bun echipaj clasat astazi de la Toyota, cu Al-Attiyah doar pe locul sapte si castigatorul etapei de marti, Giniel de Villiers, pe locul 12.

Legenda WRC, Sebastien Loeb, se afla pe pozitia a opta inaintea ultimelor 2 puncte de control, dar a revenit puternic pentru a termina pe locul cinci, avand un castig de 1 minut si 35 de secunde in fata rivalului sau de titlu, Al-Attiyah.

JAKUB PRZYGONSKI incheie ziua cu al saselea timp, urmat de Al-Attiyah pe sapte, iar LUCIO ALVAREZ incheie ziua de miercuri pe pozitia a opta.

La peste sapte minute si jumatate fata de lider a ajuns MATHIEU SERRADORI cu al sau model CENTURY CR6, iar ultima treapta din top 10 a fost ocupata de YAZEED AL RAJHI.

Clasament general provizoriu dupa parcurgerea celor 10 etape:

Recomandari pentru tine!