Dakar 2023: Hat-Trick pentru Sebastien Loeb

Sebastien Loeb reuseste un hat-trick-ul in Raliul Dakar 2023, dupa ce reuseste sa isi treaca in cont si victoria etapei cu numarul 10, dupa ce castigase etapele 8 si 9. Nasser Al-Attiyah ramane lider si isi mareste avansul.

Pilotul Bahrain Raid Xtreme a condus de la inceput pana la sfarsit etapa in lungime de 114 km de la Haradh la Shaybah, cea mai scurta etapa de la Raliul Dakar din acest an, castigand ziua cu un avans de 3 minute si 4 secunde in fata lui Mattias Ekstrom de la Audi.

Acesta marcheaza cea de-a patra victorie de etapa pentru Loeb la Raliul Dakar 2023. Etapa a 9-a a fost afectata din cauza retragerii lui Carlos Sainz, acesta lovind masina si tragedia in urma mortii unui spectator, dar etapa a 10-a a fost, din fericire, blanda, fara niciun incident major, insa si din cauza unei etapa sprint sa spunem asa, care s-a desfasurat intr-un timp de sub doua ore.

Credit Foto: A.S.O/F.Gooden/DPPI

Remarcabilul debutant, Lucas Moraes, termina ziua inaintea liderului Al-Attiyah, adica incheie pe locul trei in etapa a 10-a, iar Nasser Al-Attiyah termina cu al patrulea timp.

Yazeed al Rajhi termina cu al cincilea timp astazi, cu o intarziere de 6 minute si o secunda, iar polonezul Jakub Przygonski termina pe sase ziua a 10-a de concurs.

Americanul Seth Quintero termina pe pozitia a 7-a, urmat de Ignacio Casale, Henk Lategan si Helder Rodrigues care incheie Top 10 a zilei.

La general, duo-ul Toyota, format din Henk Lategan si Giniel De Villiers se afla in top 5 la general, cu Lategan pe locul patru si adaugand cinci minute la diferenta sa fata de De Villiers care se afla pe locul cinci, fiind acum la aproape 23 de minute in spatele colegului sau.

Romain Dumas, a pierdut peste 25 de minute in etapa a 10-a, dar ramane pe locul sase la general cu modelul de la Rebellion Racing, urmat de cehul Martin Prokop si de Brain Baragwanath ( Century Racing ) care se afla pe pozitia a opta la general dupa cele 10 zile desfasurate pana acum.

Datorita retragerilor recente, diferentele din clasamentul general s-au extins, cu Wei Han la aproape 45 de minute de Baragwanath, dar inca pe un confortabil loc noua pentru echipa HANWEI MOTORSPORT TEAM, iar Juan Cruz Yacopini completand actualul top 10.

Ekstrom, ramas singurul concurent de la Audi ramas din cauza retragerilor lui Sainz si Stephane Peterhansel, poate viza doar victorii de etapa pentru restul evenimentului, avand in vedere ca este cu aproape sapte ore in spatele liderului Al-Attiyah la general si in afara top 20.

Recomandari pentru tine!