Dakar 2024, Etapa 6: Loeb a castigat etapa maraton de 48 de ore, dezastru pentru Al-Attiyah

Sebastien Loeb a reusit o victorie impresionanta in etapa a sasea care s-a desfasurat pe parcursul a doua zile, adica joi si vineri, trecand pe locul trei in clasamentul general, in timp ce colegul sau, Nasser Al-Attiyah, a avut parte de o zi terifianta.

Celebrul pilot din WRC, care a reusit noua titluri in campionatul mondial de raliuri, a reusit sa devanseze ambele modele Audi, trecand de Ekstrom la primul punct de control al zilei de vineri, iar de Carlos Sainz a reusit sa treaca chiar inainte de sosire.

Francezul si-a extins constant avantajul fata de restul echipajelor, reusind o victorie cu un avans de 2 minute si 0 secunda in fata lui Carlos Sainz care termina pe doi etapa maraton, acesta pastrand fotoliul de lider a claamentului general.

A fost cea de-a doua victorie de etapa a lui Loeb din 2024 si a 25-a din cariera sa din Dakar, facandu-l al saselea cel mai decorat pilot din istoria Dakar, la egalitate cu fostul pilot Mitsubishi, Hiroshi Masuoka.

Ekstrom a pierdut contactul cu Loeb si Sainz pe masura ce etapa ajungea catre final, terminand cu un handicap de 10 minute si 55 de secunde la sosire care l-a plasat pe a treia pozitie, urmat de Lucas Moraes care termina cu o intarziere de 22 de minute si 45 de secunde, terminand pe patru.

Eryk Goczal a depus un efort enorm cu modelul Taurax Max T3 si a incheiat etapa pe locul cinci la finalul celor 549 de km impartiti in doua zile.

Nasser Al-Attiyah | Sursa foto: Sursa foto: A.S.O/E.Vargiolu/DPPI – dakar.com

Campionul ultimelor doua editii, Nasser Al-Attiyah, sa oprit la numai cativa km de sosire dupa o aterizare foarte dura care a dus la ruperea directiei modelului Prodrive, insa pilotul din Qatar a reusit in cele din urma sa ajunga la linia de sosire, dar reparatile l-au costat mai bine de trei ore, punand capat efectiv sanselor sale de a obtine al treilea titlu din Dakar consecutiv si al saselea din cariera, ocupand pozitia secunda la general inaintea acestei etape maraton.

Francezul GUERLAIN CHICHERIT, reuseste sa aduca modelul Toyota Hilux a echipei OVERDRIVE RACING pe locul a saselea la finalul celor doua zile, urmat de cehul MARTIN PROKOP care incheie pe sapte.

Pozitia a opta i-a revenit legendei Giniel de Villiers, care termina la peste 37 de minute in spatele liderului, iar Guillaume de Mevius incheie pe pozitia a noua dupa ce a primit o penalizare de 7 minute la finalul etapei cu numarul sase. Top 10 general al etapei 6 a fost incheiat de polonezul MICHAL GOCZAL la bordul modelului Taurus T3 Max.

Ziua de sambata este una de odihna pentru echipaje, Dakar 2024 se reia duminica dupa oprirea traditionala de la mijlocul concursului, pilotii urmand sa infrunte o etapa de 483 km intre Riad si Al-Duwadimi la reluarea cursei.

Clasamente generale provizorii si pe etape pe dakar.com

Recomandari pentru tine!