Dakar 2022: Loeb castiga ziua secunda, Al-Attiyah ramane lider

Campion de noua ori in cadrul WRC, Sebastien Loeb, acesta si-a adjudecat ziua secunda din Dakar 2022, reusind sa isi reduca handicapul fata de liderul de la general, Nasser Al-Attiyah.

Pilotand pentru echipa Bahrain Raid Xtreme, la bordul modelului Prodrive, Loeb a condus de la inceputul zilei pana la sfarsit, insa duelul a fost foarte strans p[e cei 338 km speciali intre Ha’il si Al Artawiyah. Francezul a reusit sa aiba un avans de 12 secunde fata de pilotul Toyota dupa trecerea prin primul punct de control, urmand ca treptat sa isi mareasca avantajul, terminand etapa cu un avans de 3 minute si 28 secunde fata de locul secund. 

Dupa ghinionul de ieri in care Audi a fost pe cele mai jos pozitii, astazi pozitile trei si patru au fost obtinute de Carlos Sainz si de STÉPHANE PETERHANSEL, care alearga pentru pe modelul RS Q E-TRON.

Cu aproape sase minute intarziere ( 5 minute si 52 sec. ), Carlos Sainz obtine al treilea timp la incheierea zilei a doua, urmat de colegul sau Peterhansel care incheie ziua cu al patrulea timp, avand o intarziere de 7 minute si 56 secunde fata de liderul zilei.

Sursa foto: A.S.O. / DPPI Images / Eric Vargiolu

Spaniolul Nani Roma, reuseste sa aduca al doilea model Prodrive in top 10, acesta obtinand al cincilea timp, urmat indeaproape de YAZEED AL RAJHI la bordul unui model Toyota HILUX al echipei OVERDRIVE TOYOTA care incheie pe pozitia a sasea.

Henk Lategan ( Toyota GR DKR HILUX ) reuseste sa obtina pozitia a saptea, iar Giniel de Villiers care alearga tot pe un model GR DKR Hilux, obtine a opta pozitie, la peste 11 minute in spatele liderului.

Cel de-al treilea model de la Audi s-a aflat si el in top 10 astazi, MATTIAS EKSTROM reusete sa incheie aceasta zi pe pozitia a noua, la 13 minute si jumatate fata de pilotul echipei Bahrain Raid Xtreme.

Top 10 a fost incheiat astazi de BERNHARD TEN BRINKE, care obtine al zecelea timp dupa cei 338 de km de proba speciala.

Clasament general dupa ziua 2 din Dakar 2022:

sursa: dakar.com

Clasamentele si timpii obtinuti s epot vedea pe Dakar 2022 Rankings

Recomandari pentru tine!