Dakar 2022: Ekstrom castiga etapa a 8-a cu Audi

Mattias Ekstrom a castigat cea de-a opta etapa din Dakar 2022, fiind cea de-a doua victorie pentru Audi, dupa ce, Carlos Sainz a adus prima victorie pentru modelul RS Q e-tron.

Nasser Al-Attiyahpierde din avantajul sau la general dupa aceasta zi, acesta terminand ziua pe pozitia 11, iar Sebastien Loeb care se afla pe doi la general, a terminat aceasta etapa cu al treilea timp, reducand astfel diferenta la 37 de minute si 58 de secunde in clasamentul general.

Stephane Peterhansel s-a aflat pe prima pozitia foarte mare parte din aceasta etapa, insa dupa ultimul punct de control situat la km 358, acesta pica pana pe pozitia secunda, iar colegul sau Mattias Ekstrom, urca pe prima pozitie si incheie etapa de 395 km in postura de lider.

Pozitia a treia i-a revenit pilotului de la BAHRAIN RAID XTREME,  SEBASTIEN LOEB, care termina aceasta zi la o diferenta de 3 minute si 8 secunde in spatele liderului, acesta impiedicand Hat-trick-ul celor de la Audi. Carlos Sains se afla pe pozitia a patra, la 3 minute si 11 secunde fata de lider, astfel ca a fost foarte aproape ca Audi sa obtina o zi cu toate masinile pe podiumul zilei.

Ekstrom
Sursa: A.S.O

 Henk Lategan ocupa cea de-a cincea pozitie la general la finalul zilei de luni, aducand primul model de la TOYOTA GAZOO RACING in top 5, acesta fiind urmat de Orlando Terranova, Mathieu Serradori pe sapte si Jakab Przygonski care ocupa pozitia a opta la bordul unui model Mini de la X-RAID MINI JCW TEAM.

GINIEL DE VILLIERS vine in top 10 in ziua a opta de concurs si ocupa la final cel de-al noua poitie la bordul unei Toyota Hilux, iar  YAZEED AL RAJHI incheie top 10 pe ultima pozitie, la 9 minute si 51 de secunde in spatele liderului.

Cu diferentialul spate blocat al modelului Toyota de fabrica, care s-a supraincalzit in desert, liderul de la general a fortat sa piloteze masina cu un sistem de tractiune doar pe doua roti, acesta terminand ziua la mai bine de 10 minute intarziere fata de castigatorul de etapa Ekstrom.

Asta inseamna ca avantajul sau in clasamentul general a fost redus la 37 minute si 58 secunde, cu patru etape ramase de parcurs din raliu.

Clasament general Dakar 2022 dupa etapa 8:

Recomandari pentru tine!