PS3: Al-Attiyah castiga teren si se apropie de Peterhansel

Nasser Al-Attiyah de la Toyota aproape a injumatatit deficitul fata de Stephane Peterhansel dupa ce a reusit sa isi adjudece a doua victorie succesiva de etapa din cele 3 probe desfasurate pana acum in Raliul Dakar.

Al-Attiyah, de trei ori castigator, a pierdut Duminica nu mai putin de 12 minute in fata liderilor in etapa de deschidere, insa dupa ce a castigat cu un avans de trei minute in etapa a doua, pilotul din Qatar a redus deficitul la doar cinci minute cu un victorie superba pe cei 406 km in jurul Wadi Ad-Dawasir, proba care s-a desfasurat marti ( 5 ianuarie )

Pilotul Toyota, Henk Lategan, Yazeed Al Rajhi al lui Overdrive si starul X-raid Mini, Carlos Sainz, au trecut pe rand in etapa a 3-a pe prima pozitie provizorie, insa Al-Attiyah  a reusit sa preia conducerea in cel de-al patrulea punct de referinta si ramanand acolo pana la finalul probei.

Stabilind cel mai rapid timp la fiecare dintre punctele de parcurs ramase dupa ce a reusit sa preia conducerea probei, Nasser Al-Attiyah a terminat in cele din urma etapa cu 2 minute si 27 secunde avans fata de Lategan, iarPeterhansel a terminat pe pozitia a treia, la 4 minute si 5 secunde in spatele liderului de proba.

Pilotul Yasir Seaidan si Khalid Al Qassimi (Abu Dhabi Racing Peugeot) au fost clasati pe locul patru si respectiv pe locul cinci, ambii intrand in top 10 la sfarsitul zile a treia.

Credit Foto: Florent Gooden

Sebastien Loeb, de noua ori campion WRC (Bahrain Raid Xtreme), si-a continuat cursa de recuperare dupa un inceput de cosmar la cea de-a cincea iesire la Dakar, terminand pe locul sase, pozitie care o ocupa si la general dupa primele trei probe.

Fostul coechipier al lui Loeb, Carlos Sainz, a avut o zi dezastroasa in cel de-al doilea Mini Buggy, pilotul spaniol a pierdut peste 30 de minute dupa ce a iesit de pe traseu la 156 km si apoi a suferit o pana, timp pierdut care l-a facut sa termine pe pozitia a 21 pe aceasta proba.

Rezultatele pe fiecare proba cat si clasamentul general il puteti vedea urmarind linkul urmator REZULTATE DAKAR 2021

 

Recomandari pentru tine!