Dakar 2023 – Stage7: YAZEED AL RAJHI castiga ziua a 7-a

La bordul modelului Toyota Hilux Overdrive , echipajul OVERDRIVE RACING, Yazeed al Rajhi si Dirk Von Zitzewitz reusesc sa isi treaca in cont victoria zilei a saptea, cei doi fiind urmati de Vaidotas Zala si Paulo Fiuza la 8 minute si 54 de secunde.

Guerlain Chicherit si Alex Winocq reusesc sa incheie ziua de sambata cu cel de-al treilea timp, la 10 minute si 15 secunde in spatele liderului Al Rajhi.

Nasser Al-Attiyah de la Toyota ramane in fruntea clasamentului dupa cea de-a saptea etapa de sambata, in ciuda faptului ca astazi a incheiat ziua pe pozitia a 14-a.

Cu etapa suspendata pentru Moto si Quad-uri din cauza conditiilor meteo, Al-Attiyah a fost nevoit sa curete drumul in speciala de 333 km intre Riad si Al Duwadimi cu Toyota Hilux, acesta fiind primul concurent pe traseu dupa victoria de vineri.

Avand un avans de o ora si sase minute dupa etapa a 6-a si cu asistenta externa interzisa, ca parte a regulilor pentru etapele 7 si 8, pilotul din Qatar a parcurs ziua de sambata intr-un mod de siguranta in incercarea de a nu avaria materialul de concurs, stabilind un timp care l-a dus pe 14 la finalul zilei.

Rivalul sau si coechipierul Toyota, Henk Lategan, a incercat sa recupereze din diferenta fata de colegul sau, terminand pe pozitia a sasea. Nasser Al-Attiyah are dupa aceasta etapa un avans de 1 ora si 4 minute, timp care ii ofera confort pentru ziua de Duminica si poate merge la menajarea materialului de concurs.

Al-Rajhi Yazeed | Credit foto: Horacio Cabilla / ASO

Al-Rajhi si Guerlain Chicherit de la GCK Motorsport s-au duelat pentru conducere la inceputul zilei de sambata, ambii schimband pozita in fruntea clasamentului pe masura ce treceau prin diferite puncte de control.

Mattias Ekstrom si-a afirmat calitatiile, preluand stafeta de la duo-ul mai sus mentionat la cel de-al cincilea punct de control situat la kilometrul 196, insa dezastrul a venit la doar cativa kilometri dupa ce a urcat in frunte, Audi-ul sau s-a oprit din cauza unei probleme mecanice.

Carlos Sainz, a trebuit sa se opreasca pentru a oferi asistenta colegului Ekstrom, fiind o alta lovitura pentru cea de-a doua campanie a constructorului german in cel mai dur rally-raid din lume.

Ekstrom a ramas singurul adversat de la Audi pentru Nasser Al-Attyiah dupa etapa a sasea care l-a fortat pe Sainz sa se retraga in urma unui accident, iar Stephane Peterhansel s-a retras complet din raliu dupa ranirea copilotului sau Edouard Boulanger intr-un alt incident.

Intreaga echipa Audi este acum complet exclusa din top 10 general, Toyota continua sa detina primele patru pozitii ale clasamentului general, Al-Attiyah si Lategan cu echipa de fabrica pe primele doua pozitii, urmati de Lucas Moraes si Giniel de Villiers de la Overdrive pe trei si patru.

Pilotul Bahrain Raid Xtreme, Sebastien Loeb, a terminat pe locul noua in etapa de sambata, urcand pe pozitia a cincea la general dupa problemele lui Ekstrom.

Castigatorul celor 24 de ore de la Le Mans, Romain Dumas, a urcat pe locul sase la general cu Rebellion, in fata lui Brian Baragwanath (Century) care se afla pe 7, Martin Prokop (ORLEN BENZINA TEAM) se afla pe 8, Wei Han (Hanwei) si Lionel Baud (Overdrive) incheie top 10 in clasamentul general provizoriu. 

Clasament Stage 7 – Dakar 2023

sursa: dakar.com

Clasament General Provizoriu dupa Stage 7 – Dakar 2023

sursa: dakar.com

Recomandari pentru tine!