DAKAR: Stephane Peterhansel conduce dupa primele doua probe

Nasser Al-Attiyah a pus Toyota pe primul loc in cea de-a doua etapa a Raliului Dakar 2021, in timp ce Stephane Peterhansel l-a eclipsat pe coechipierul X-raid Mini Carlos Sainz pentru a prelua conducerea generala.

Sainz, de trei ori castigator al evenimentului, a inceput primul pe drum in proba de 457 km de la Bisha la Wadi Ad-Dawasir dupa victoria sa din etapa 1, de Duminica. Acesta aflandu-se in spatele lui Peterhansel dupa al doilea punct intermediar care se afla la 46 km de start.

Odata iesit in fata, Peterhansel a inceput incet sa-si croiasca un avantaj in buggy-ul sau Mini, avantajul sau ajungand la 1minut 31sec. in primii 220 km, in timp ce Sainz a continuat sa scada.

Totusi, acest lucru avantaj nu a rezistat mult pentru Peterhansel, deoarece Al-Attiyah a inceput rapid sa recupereze, iar din al saselea punct intermediar ( KM 315 ) a preluat conducerea.

Pilotul din Qatar a castigat etapa in cele din urma cu peste doua minute avans fata de de Peterhansel, marcand o schimbare masiva clasamentul general dupa un final umbrit pe prima probe, terminand pe pozitia 10.

Cu toate acestea, cele 12 minute pe care le-a pierdut Duminica l-au urcat doar pe locul trei in clasament, la noua minute in urma lui Peterhansel si la trei minute in spatele lui Sainz, pe locul doi.

Dupa ce a alergat „umar la umar” cu Peterhansel pe prima proba si de a obtine o victorie cu un avans de 25 de secunde, deficitul lui Sainz fata de coechipierul sau s-a extins la 6minute 37 secunde, diferenta crescand cu aproape cinci minute pe cei 22 km dintre punctele intermediare 7 si 8.

Recomandari pentru tine!