#WRCovasna22: Telijski Juliyan preia conducerea si e lider dupa prima zi

Dupa primele doua probe speciale desfasurate in dimineata zilei de sambata, Georgi Yankov a fost lider la general in fata lui Paulo Soria si a lui Telijski Juliyan, insa au mai urmat inca doua probe speciale dupa intrarea echipajelor in parcul de service.

Paulo Soria reuseste sa isi treaca in cont prima sa victorie de proba speciala pe zapada si gheata, astfel ca dupa PS3 – Betasu acesta preia fotoliul de lider provizoriu a clasamentului general, cu un avans de +3.4 sec. in fata lui Telijski si peste 20 de secunde in fata lui Yankov care pica pana pe pozitia a treia la general.

Parcurgerea primei probe din raliu, Mica Siriu, a insemnat pentru echipaje cea de-a patra proba speciala ( PS4 Mica Siriu Invers ), aceasta fiind adjudecata de Norbert Maior, urmat de Telijski Juliyan care urca in fotoliul de lider cu modelul Mitsubishi Lancer, avand la finalul primei zile un avantaj de 3.8 secunde in fata lui Paulo Soria ( Peugeot 208 ) care ocupa locul secund.

Georgi Yankov ocupa cea de-a treia pozitie la general dupa prima zi, avand un handicap de aproape 19 secunde fata de lider.

Ziua a doua de la Winter Rally Covasna 2022 programeaza alte patru probe speciale in lungime de 8.5 km fiecare proba, practic fiind cate doua treceri ( dus-intors ) pe proba Halom.

Programul etapei, harta probelor speciale, planul Orar, lista de inscrieri, dar si alte informatii se pot vedea pe pagina noastra dedicata acestui eveniment: Winter Rally Covasna

 

Clasament general provizoriu dupa prima zi

 

Sursa foto: rallyphoto.com

 

Recomandari pentru tine!