Visul de a deveni pilot are acum o noua sansa

Vali Porcisteanu a lansat sezonul 3 al proiectului personal prin care o persoana isi poate demonstra talentul, avand sansa de a deveni pilot si de a castiga un pachet complet de participare in Campionatul National de Slalom Paralel 2023.

Premiul castigat de catre cel mai talentat dintre cei inscrisi presupune atat o pregatire specifica, prin cursul de pilotaj cat si achizitia echipamentului omologat necesar. Inscrierea se poate face pe platforma „www.pilotdecurse.ro – by Vali Porcisteanu”

Mai toti pasionatii curselor auto viseaza sa ajunga piloti, insa in principal, costurile generate de acest fenomen ii limiteaza pe majoritatea dintre ei. In afara acestui aspect, poate la fel de important este si faptul ca nu li se ofera oportunitatea de a-si etala intr-un cadru organizat indemanarea cu care sunt inzestrati. Exista insa acest proiect care le ofera sansa de a debuta in lumea auto. Este vorba despre concursul de preselectie „Pilot de curse”, demarat de Vali Porcisteanu in 2021.

„Tocmai asta a fost ideea initiala a acestui proiect, descoperirea unui pasionat, talentat, pe care sa il sustin timp de un sezon, pentru a debuta in motosport. Practic, sa ii asigur startul catre implinirea visului sau.” – Vali Porcisteanu

Sesiunea de preselectie nu vizeaza departajarea concurentilor in functie de timpul realizat ci este una orientata strict pe abilitatile native de pilotaj. Participarea nu implica utilizarea masinii personale, pentru ca testarea se va face (in urma unui briefing obligatoriu premergator) cu masinile puse la dispozitie de catre echipa Vali Porcisteanu Racing, acestea fiind echipate cu sisteme de siguranta specifice competitiilor auto.

Se poate inscrie orice persoana care are peste 14 ani, este cetatean roman cu domiciliul in Romania si nu detine sau nu a detinut licenta, cu exceptia celor pentru Karting, Indemanare (Super Slalom), Klausenburg, Women Rally. Concurentii minori pot participa doar cu acordul parintilor/tutorelui legal, iar cei clasati pe locurile 1,2 si 3 ale editiilor precedente nu sunt eligibili.

Castigatorul va beneficia de initierea obligatorie prin absolvirea cursului de pilotaj sportiv, acoperirea taxelor de licenta si inscriere la etapele de Slalom Paralel, punerea la dispozitie a masinii de competitie (Dacia Logan Rally Cup) pregatita de start, asistenta tehnica necesara, echipamentul specific omologat (casca, combinezon, manusi, hans) precum si a tuturor consumabilelor necesare (benzina, anvelope, etc). Toti cei inscrisi vor beneficia de pachete de participare, plus alte premii surpriza, iar cei clasati pe locurile 2 – 10 vor primi premii speciale.

„Ma bucur ca dincolo de lupta pentru marele premiu, proiectul a inceput sa uneasca pasionatii de motorsport si sa creeze o comunitate in care se leaga prietenii, participantii din primele editii sunt si acum in contact unii cu altii, discuta, glumesc, se sfatuiesc intre ei pe tema pasiunii comune si poate ca acest lucru este mult mai mult decat m-am asteptat initial.” – astfel descrie Vali Porcisteanu atmosfera din jurul proiectului sau unic.

Inscrierea se poate face direct pe platforma www.pilotdecurse.ro, iar taxa de participare de 750 lei poate fi achitata direct pe site cu cardul sau prin transfer bancar. Aceasta suma nu reprezinta doar contravaloarea sansei „biletului castigator”, ci poate mai mult, o ocazie unica de a pilota o masina de curse, intr-un cadru organizat, avand pe scaunul din dreapta un pilot reprezentativ din motorsportul autohton.

Pastrand traditia, locatia desfasurarii evenimentului ramane si pentru aceasta editie circuitul de Slalom Paralel din Sibiu – cartier Strand, iar data prevazuta este in primul week-end din Aprilie 2023. Programul complet va fi comunicat catre toti cei inscrisi, dupa validarea listei de participanti.

 

Vali Porcisteanu este Campion National Absolut de Raliuri, detinator al „Colin McRae Flat Out Trophy”, de curand desemnat si Maestru al Sportului. In ultimii 10 ani este implicat activ in zona de responsabilizare sociala prin efectuarea de cursuri de Conducere Defensiva, dar, mai ales prin activitatea intensa de training pe plan sportiv fiind sustinator al tinerei generatii de viitori piloti, deviza sa fiind „Invata cu un campion in dreapta ta”.

Recomandari pentru tine!