Sebastian Barbu si Bogdan Iancu pe podium la Tess Rally Brasov

Cu o victorie, la Sibiu, alte doua clasari pe podium, la Cluj si Brasov, si 11 probe speciale castigate, Sebastian Barbu si Bogdan Iancu au terminat pe locul 4 in clasamentul general din Campionatul National de Raliuri la primul sezon cu modelul Skoda Fabia R5.

Sebastian Barbu si Bogdan Iancu au luat startul in acest weekend la Tess Rally, ultima etapa din Campionatul National de Raliuri. Desfasurata pe macadam, etapa de la Brasov a fost una in care echipajul sibian a incercat sa incheie primul sezon cu modelul Skoda Fabia R5 pe podium la general. “Mi-ar placea sa fim in top trei la final de sezon, dar avem o misiune foarte dificila. Nu am renuntat insa la lupta si vom incerca sa obtinem un rezultat cat mai bun pe macadamul de la Brasov”, spunea Sebastian Barbu, inaintea ultimului raliu din 2019.

Sebastian Barbu si Bogdan Iancu au inceput Tess Rally cu o victorie pe prima speciala, dar au pierdut timp pe super speciala din oras si au incheiat ziua pe pozitia secunda. Sambata, in ziua a doua, echipajul sibian a terminat fiecare speciala in top 3 pentru ca in final sa incheie sezonul cu o clasare pe pozitia a doua. “S-a terminat un sezon frumos si interesant din punct de vedere sportiv. A fost un sezon in care am incercat sa imi demonstrez ca inca pot sa ma concentrez si sa ma lupt ca un sportiv adevarat. Am demonstrat ca suntem rapizi si sunt sigur ca daca avem o pregatire tehnica mai buna si daca suntem mai linistiti din acest punct de vedere putem creste ritmul. Am pilotat in premiera o masina de top, o masina care de la prima intalnire mi-a dat incredere in ea. Sincer sa fiu nu a fost deloc usor, am descoperit senzatii complet noi care din cand in cand au fost coplesitoare”, a continuat Sebastian Barbu.

Cu o victorie, obtinuta in cursa de casa de la Sibiu, si alte doua podiumuri, la Transilvania Rally si Tess Rally, Sebastian Barbu a terminat sezonul pe locul 4 in clasamentul general, cu un total de 173 de puncte, fiind devansat de Simone Tempestini, campionul national, Valentin Porcisteanu si Dan Girtofan.

“Sunt foarte fericit pentru ca am avut un parcurs constant pe care din cand in cand am reusit sa-l imbunatatesc. Nu au lipsit nici emotiile, din punct de vedere sportiv, dar si din punct de vedere tehnic, care au fost prezente la fiecare raliu. Imi ramane doar sa le multumesc tuturor celor implicati in echipa noastra de anul acesta, de la familie, prieteni, echipa de asistenta tehnica, fani si nu in ultimul rand partenerilor nostri. Fara voi nu era posibil sa facem ceea ce am reusit sezonul acesta. Va multumesc din suflet si imi doresc sa ne vedem cu bine si anul viitor pe probele speciale”, a mai spus Sebastian Barbu.

Echipajul Sebastian Barbu / Bogdan Iancu este sustinut in sezonul 2019 de urmatorii parteneri: vinurile Gorgandin, Yiippi Mango Lifestyle Energy Drink, Indsoft, Geometrica Architects, Eglo Romania, Sorcani Sibiu, D&D Arad, P1, Hankook Tire prin Bucur Tuning, Kron-Tour Lufthansa City Center si JIFA.

Noutati
Vezi mai multe