Trofeul Valea Cetatii Rasnov Pro-X si-a desemnat castigatorii

Digiqole Ad

Atat Trofeul National Masters de viteza in coasta, precum si Campionatul National de Viteza in Coasta si-au consumat penultima etapa la comun, in cadrul etapei rasnovene de la Trofeul Valea Cetatii Rasnov Pro-X
Competitia cofinantata de Consiliul Judetean Brasov si organizata de cluburile sportive DTM Brasov si Auto Blic Brasov sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv a adus la start un numar de 94 automobile de competitie, carora s-au adaugat alte 7 modele Porsche coupe de strada care au efectuat urcari demonstrative, dar si alte 3 masini de competitie care au jucat rolul de deschizatori

Desi a avut o pornire exceptionala in prima mansa de recunoasteri a zilei de sambata, Jerome France – prim-favorit la victoria etapei rasnovene – a fost nevoit sa depuna armele dupa o coliziune cu glisiera metalica la jumatatea traseului ce leaga Rasnovul si Poiana Brasov. Astfel, calea spre victorie s-a deschis atat catre brasoveanul Octavian Ciovica (Radical SR8) cat si pentru Emil Ghinea (Norma M20-F).

Cel dintai s-a dovedit insa a fi un adversar imposibil de invins in toate cele 8 manse desfasurate, astfel ca victoria Trofeului Valea Cetatii Rasnov Pro-X a trecut in contul lui Octavian Ciovica, acesta adjudecandu-si victoria in ambele ierarhii absolute: TNM-VC si CNVC.

Sportivul de sub Tampa a fost urmat pe podiumul CNVC de Emil Ghinea, impotriva caruia mai are nevoie de numai 11 puncte in ultima etapa pentru a-l invinge in lupta categoriei II. Pentru a treia etapa consecutiva, podiumul absolut al nationalului de viteza in coasta este completat de „electrizantul” Dominic Marcu (Tesla Model 3 Performance), victorios in cadrul categoriei I. Si in vreme ce acesta a fost urmat pe podiumul categoriei de Claudiu Ciuca (Seat Leon Cupra TCR) – favorit sa castige titlul national cu un rezultat pozitiv in ultima etapa – respectiv de Andrei Precup (Seat Toldeo), ultima treapta a categoriei II in cadrul CNVC i-a revenit lui Dragos Savloschi (Radical ProSport)

Lucrurile au stat insa diferit in matematica Trofeului National Masters de viteza in coasta, acolo unde acelasi Ciovica si-a adjudecat victoria, fiind urmat insa de Costel Casuneanu (Wolf Mistral GB08) – pe pozitia secunda – si mai apoi de Emil Ghinea, ocupantul locului 3. Unitatile de masura s-au mentinut identice si in cadrul categoriei II a TNM-VC, in timp ce victoria categoriei I a aceleiasi competitii i-a revenit lui Alexandru Pitigoi (Porsche 911 GT3 Cup) – aflat la numai cateva zecimi de un loc pe podiumul absolut. Bucuresteanul a fost urmat pe podium de Mihai Leu (Audi R8 GT3 LMS) si Calin Fagadar (Mitsubishi Lancer Evo) – in ordinea enumerarii.

 

Victoria Grupei 1 – TNM-VC i-a revenit lui Mihai Leu, in timp ce Alexandru Pitigoi s-a impus in matematica Grupei 2 – TNM-VC. Resiteanul Claudiu Ciuca si-a ajudecat suprematia Grupei 3 – TNM-VC, iar bulgarul Iskren Veselinov (Honda Civic) s-a impus fara probleme in cadrul Grupei 4 – TNM-VC. Suprematia Grupei 5 – TNM-VC i-a revenit unui alt resitean – Andrei Precup, in vreme ce Claudiu Motoc (Peugeot 208 R2) a bifat o noua reusita pe traseul rasnovean in cadrul Grupei 6 – TNM-VC.

Acelasi Claudiu Ciuca s-a impus si in cadrul Grupei 3 – CNVC, in vreme ce Alin ”PYP” Opritescu (Seat Leon) si-a adjudecat victoria Grupei 4 – CNVC. Trofeul Valea Cetatii Rasnov Pro-X a fost o etapa in care sportivii resiteni au excelat, cu Andrei Precup terminand victorios si in ierarhia Grupei 5 a CNVC. Bucuresteanul Costin ”DOC” Popescu (Honda Civic EP4) s-a impus la Grupa 6 – CNVC, iar timisoreanul Alexandru Krepelka (Honda Civic) a obtinut – fara emotii – victoria Grupei 7 – CNVC. Sportivul din Sinaia Dominic Marcu a plecat cu toate punctele ale clasei Electrice in ambele competitii. Victoria la Debutanti – CNVC i-a revenit lui Daniel Arcan (Renault Clio), iar la Juniori reusita a fost bifata de sibianul Alexandru Cazacu (Skoda Fabia).

Trofeul Valea Cetatii Rasnov Pro-X 2023 – un proiect cofinantat de Consiliul Judetean Brasov este organizat de Clubul Sportiv DT Motorsport Brasov in parteneriat cu Asociatia Club Sportiv Auto Blic Brasov si se desfasoara sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv

Parteneri Oficiali: DINAMIC 92, Pro-X – Cosmetica si Intretinere Auto,
Parteneri Principali: ADOS FRESH, Tell Security Systems Romania, Turbo Car, Zizin, Silnef Security
Parteneri tehnici: Cyclon Motorsport, Saw Motorsport, KikiCri Auto, Medecon, PrintINK, Centrul Medical Maria, Infinity Trophy, Euro Parbrize, Serviciul de Utilitati Publice Rasnov
Parteneri media: Zile si Nopti, RockFM, Autorally.ro, BizBrasov, NewsBv.ro, Brasovstiri.ro

Trofeul Valea Cetatii Rasnov Pro-X 2023 este organizat cu sprijinul Consiliului Local si Primaria orasului Rasnov, al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ”Tara Barsei” Brasov, Inspectoratului de Jandarmi Judetean Brasov, Gruparii de Jandarmi Mobila Brasov, Inspectoratului Judetean de Politie Brasov – Serviciul de Politie Rutiera, Biroul de Politie statiunea Rasnov.

Recomandari pentru tine!