Simone Tempestini a incheiat cu succes ultima etapa din ERC

Echipajul tricolor Simone Tempestini/Sergiu Itu a terminat pe locul 4 la Juniori1 si pe 14 la general in Raliul Insulelor Canare, ultima etapa a sezonului 2020 in Campionatul European de Raliuri.

Cei doi, care au revenit pe Citroen C3 R5 dupa o pauza de doi ani, au avut un start plin de emotii la debutul in etapa din Canare, iar dupa prima bucla de 4 probe erau pe locul 18 la general. O rasucire pe a treia proba i-a costat mult pe sportivii de la Napoca Rally Academy. Vineri seara i-a gasit pe Simone si Sergiu pe locul 4 la Juniori 1 si pe 14 la general. Vremea capricioasa le-a dat tuturor echipajelor batai de cap, iar alegerea gumelor s-a dovedit o adevarata loterie.

Romanii au mentinut insa un ritm bun sambata, iar pe PS12 au fost pe 6, la egalitate cu acelasi timp ca a lui Gregoire Munster si inaintea lui Andreas Mikkelsen. Din pacate, pe ultima bucla au pierdut din nou timp pretios, iar in final s-au multumit cu pozitia a patra la Juniori 1 si 14 la general. Victoria i-a revenit francezului Adrien Fourmax (Ford Fiesta R5 MkII).

Rezultatul este insa unul meritoriu, avand in vedere ca la startul etapei europene au fost nu mai putin de 43 de concurenti la RC2, acolo unde sunt incadrate masinile de concurs cu configuratie R5 si Rally2.

„A fost o provocare pentru noi, dar nu doar pentru noi, ci pentru toti implicati pentru ca vremea s-a schimbat aproape la fiecare proba, iar doar cei care stiau deja raliul au avut experienta alegerii gumelor. Am fost aici pentru prima oara si suntem multumiti per total, mai ales ca am pilotat din nou Citroenul dupa mai bine de doi ani. E un test bun inainte de ce va urma in 2021”, a spus Tempestini, care anul viitor vizeaza un sezon continental complet.

Credit Foto: @World / R.Oliveira & G.Dias

A fost a doua etapa europeana la care Tempestini si Itu au luat startul in 2020 dupa cea de la Roma, acolo unde s-au clasat pe 5 la general si pe 2 la Juniori 1. In urma cu o luna s-au inscris si la etapa continentala din Ungaria, insa Simone Tempestini a fost depistat pozitiv cu Covid-19 cu o zi inaintea plecarii si a avut nevoie de doua saptamani de pauza.

Sursa articol: fras.ro

Recomandari pentru tine!