Timișoreanul Mircea Samuil – premiat pentru al patrulea an consecutiv cu titlul național in CNR

Timisoreanul Mircea Samuil – premiat pentru al patrulea an consecutiv cu titlul national in Campionatul National de Raliuri

Echipajul Mircea Samuil – Calin Maier a primit titlul national la Clasa Nat12, din Campionatul National de Raliuri Betano, in cadrul unei festivitati organizate la Opera Romana din Bucuresti.

La capatul unui sezon in care au concurat pe un Audi A3 2.0 Tdi, timisorenii s-au impus la clasa rezervata masinilor cu tractiune pe o singura punte si cu cea mai mare libertate de preparare. Cu 143 de puncte acumulate, Samuil a fost urmat indeaproape de Ciprian Lupu (142,6 p) si de un alt timisorean, Emanuel Resiga (94p.)

Este cel de-al patru an consecutiv pe care Samuil il incheie pe prima treapta a podiumului, dupa titlurile obtinute in 2019, la Rally 2, respectiv 2020 si 2021, tot la clasa Nat12.

„De la an la an, ne-am dat seama cat de importanta este experienta. Daca ma uit inapoi, imi dau seama cat de mult am crescut in aceasta perioada, pentru ca raliul nu este doar despre pilotajul efectiv, ci si despre tot ceea ce se petrece in jurul lui. Raliul inseamna strategie, inseamna logistica, inseamna capacitate de anticipare. Am invatat ce inseamna sa pregatesti o etapa, cum sa preintampini situatii care te pot scoate din joc sau cum sa te adaptezi la momente neprevazute. In plus, am ajuns sa cunoastem mult mai bine traseele din etapele Campionatului National si cred ca si asta ne-a ajutat foarte mult”, a spus Samuil.

Chiar daca abia s-a incheiat sezonul 2022 din CNR, pilotul timisorean se gandeste deja la urmatorul an, in care vrea sa concureze tot alaturi de Calin Maier, dar cu un material de concurs nou.

„Impreuna cu partenerii nostri, am inceput sa creionam strategia pentru urmatorul sezon, cand vrem sa facem pasul spre o masina mai performanta, preparata din fabrica pentru competitii. Momentan nu ne-am decis asupra unui model, pentru ca depindem foarte mult de bugetul pe care il vom avea la dispozitie, dar trebuie sa tinem pasul, pentru ca, de la an la an, si ceilalti competitori vin cu masini tot mai bune”, a mai spus Mircea Samuil
Participarea pilotului timisorean in editia 2022 din Campionatul National de Raliuri Betano a fost posibila cu sprijinul partenerilor: Nicolae Trifan, Aronia Charlottenburg, Goya Residence, MAD Turbo, Snap Vet, Healling Hub si Maghost.

Recomandari pentru tine!