Simone Tempestini si Sergiu Itu sunt lideri in Raliul Moldovei Bacau dupa prima zi

Digiqole Ad

Perechea clujeana nu da semne de slabiciune sau de oboseala dupa etapa europeana de saptamana trecuta, continuandu-si evolutia din nationalul romanesc de raliuri asa cum ne-au obisnuit in ultimii ani – ramanand lideri dupa prima zi a etapei moldave cu un avantaj de 1:08,8 si 6 probe speciale castigate din tot atatea consumate.

Campionii absoluti la raliuri din sezonul precedent – si castigatori ai ultimei editii de la Raliul Moldovei Bacau – au dominat categoric prima zi de concurs a editiei cu numarul 13, castigand rand pe rand ambele treceri ale specialelor Runcu, Zemes si Moinesti, stabilind timpul de referinta al zilei de vineri la un cumulat 00:51:35,7. Pe pozitia secunda incheie echipajul Sebastian Barbu si Jeannette Kvick Andersson, cei ce de-a lungul celor 6 speciale ale primei zile s-au aflat intr-o continua urmarire a perechii de la Napoca Rally Academy. A treia treapta a podiumului provizoriu le revine brasovenilor Andrei Girtofan si Doru Vraja, cei ce au reusit sa-si surclaseze rivalii – pe Adi Teslovan si Vajk-Imre Cseh, dupa ce acestia din urma au ocupat a treia pozitie a clasamentului general pana la startul penultimei probe a zilei.

In ceea ce priveste lupta modelelor cu tractiune doar pe puntea fata, ziua de vineri a adus cu ea multe surprize si rasturnari de situatie. Fratii Norbert si Francesca Maior au dominat aceasta ierarhie insa pana la a cincea speciala a zilei – cand cel mai probabil o pana de cauciuc i-a facut pe cei doi brasoveni sa piarda peste 6 minte, cu alte cuvinte si sefia clasamentului. Tot de probleme au avut parte si Cristi Sugar cu Vlad Colceriu, cei ce au pierdut peste 15 minute pe prima trecere a specialei Zemes. Astfel, lupta s-a relansat intre perechile Sebastian Scirlet cu Sebastian Itu, fiul si tatal Danut cu Lucian Budai, respectiv juniorul Jean Tatu cu Gabriel Lazar. La finalul primelor 6 probe speciale – adica jumatate din distanta raliului – intaietatea la FWD le revine celor doi echipieri ai familiei Budai podiumul provizoriu fiind completat de celelalte doua echipaje, in ordinea enumerarii.

Asemenea liderilor in clasamentul general al etapei, si Vali Porcisteanu cu Dan Dobre au dominat prima zi de concurs – insa in cadrul clasei RC2N – castigand toate cele 6 probe speciale. De cealalta parte, in cadrul clasei RC4, aceeasi Danut cu Lucian Budai se pozitioneaza in fruntea clasamentului, in timp ce la RC5 – locanicul Sebastian Scirlet secondat de Sebastian Itu ocupa prima pozitie cu 6 probe castigate din tot atatea desfasurate. Dupa abandonul echipajelor Tugulea-Guramulta si Calugaru-Malutan, ieseanul Silvan Cimpoesu si Sorin Colceriu se claseaza singuri la RC5N, acelasi lucru aplicandu-se si la NAT12 in cazul lui Dan Albut cu Ruxandra Marza – dupa abandonul lui Attila Jakab si Levente Mag, precum si in cazul lui Octav cu Tiberiu Lunguleac – porniti singuri in cadrul clasei NAT11.

In cadrul Trofeului Rally Start, lideri dupa prima zi de concurs sunt Emanuel cu Denisa Resiga – lideri si la A2 – urmati de Florian Niturad cu Mihai Popa, respectiv Adrian cu Angela Tehei – acestia din urma fiind lideri provizorii la A1. Aflati pe pozitia secunda la clasa din urma mentionata, Alexandra Teslovan si Vlad Terzi sunt lideri la TRS Junior.

Raliul Moldovei – Bacau 2023 este un eveniment organizat de Team Adi Raspopa care are loc in perioada 3-5 August, fiind a cincea etapa a Campionatului National de Raliuri „Betano”.

Actiune cofinantata de Consiliul Judetean Bacau

Partener de mobilitate: Auto-Moto Invest Bacau – Centru Skoda

Parteneri: Panimon, Primaria Municipiului Moinesti, Primaria Municipiului Bacau, Soma

Parteneri media: Prima Sport, Autorally.ro

 

Foto – Balazs Attila

Recomandari pentru tine!