CNDC Et.III Un nou pretendent la titlu se impune la NURBURGRING

Am venit, am vazut, am invins! Aceasta ar fi cea mai scurta descriere a celei de-a treia etape contand pentru Campionatul National Digital de Circuit Betano. Aflat la prima sa cursa in aceasta competitie, Oscar Williams a stralucit pe vechiul Nurburgring si ne-a demonstrat – daca mai era nevoie – cat de serioase pot fi lucrurile chiar si intr-un simplu joc. Gamerul britanic, devenit faimos dupa ce a trecut dintr-un simulator direct intr-un monopost de competitie fara sa fi avut in trecut tangente cu automobilismul in trecut, a castigat prima mansa dupa ce a plecat din pole position, pentru ca in mansa secunda sa treaca linia de sosire pe pozitia a patra.

CALIFICARI

Protagonistii bataliei pentru primele locuri au fost surprinsi inca din calificari, dupa ce Oscar Williams si-a trecut in cont primul pole position, cu un avantaj de aproape doua zecimi si jumatate fata de al doilea clasat, Claudiu Clima. Batalia pentru cea de-a doua pozitie de pe prima linie s-a transformat intr-o afacere de familie decisa pe muchie de cutit, Florin Mergea ratand sansa plecarii de pe prima linie pentru o diferenta de 9 miimi de secunda. Dar cu doua masini in primele trei pe grila de start, Zecarul eSports isi anunta pretentiile inca din debutul etapei.

Sergiu Nicolae s-a alaturat lui Florin Mergea pe linia a doua, in timp ce un alt nou venit – Lucas Motadel – s-a “strecurat” pe linia a treia in fata lui Bogdan Mutu. Top Ten-ul calificarilor a fost completat de Cristian Moisescu, Leo Borlovan, Mihai Suteanu si Maximilian Junger, in timp ce liderul campionatului – Dragos Simion – a terminat calificarile pe pozitia a 12-a. Dar cum arma absoluta a pilotului de la Willi Motorsport este constanta, era clar ca acesta isi va spune ultimul cuvant de-a lungul celor doua manse de cursa.

MANSA I: Williams a defilat pana la finis

Soarta primei manse s-a decis inca de la start, cand Oscar Williams s-a instalat la conducere si a ramas pe pozitie pana la trecerea liniei de sosire. Autor al celui mai rapid tur de pista, pilotul de la CRG Romania Racing a terminat cele 16 tururi de pista cu un avans 4,558 secunde fata de al doilea clasat. Plecati de pe pozitiile a doua si respectiv a treia, Claudiu Clima si Florin Mergea au demonstrat ca nu se afla intamplator in cursa pentru titlu, cei doi reprezentanti ai echipei Zecarul eSports terminand cursa pe celelalte doua locuri de pe podiumul de premiere. Bogdan Mutu, Leo Borlovan si Sergiu Nicolae si-au disputat duelul pentru pozitia a patra, primul dintre ei fiind cel care a avut castig de cauza.

Zona cea mai fierbinte a primei manse a fost reprezentata de batalia pentru lucurile 7, 8, 9 si 10, miza fiind nu atat punctele puse la bataie cat mai ales plecarea din primele locuri in mansa secunda. Cristian Moisescu, Dragos Simion, Lucas Motadel si Bogdan Moldovan au fost cei patru care au completat Top Ten-ul mansei, Dragos Simion plasandu-se astfel pe o pozitie care putea sa-i permita apararea pozitiei de lider in clasamentul campionatului.

Cel mai rapid tur: Oscar Williams (CRG Romania Racing), 1m.58.781s

MANSA II: Bogdan Moldovan, fara greseala

Daca ar fi sa ne rezumam doar la batalia pentru prima pozitie, mansa secunda a repetat povestea primului episod de pe Nurburgring. Bogdan Moldovan si-a fructificat avantajul plecarii din pole position si a reusit sa devina cel de-al saselea castigator in tot atatea etape. Dar asemanarile se termina aici, batalia de pe pista fiind mult mai disputata in cea de-a doua cursa din Iadul Verde.

Inca o data, Dragos Simion a facut ceea ce stie sa faca cel mai bine si a terminat al doilea, la mai putin de o jumatate de secunda de invingator. Desi a incercat un atac asupra liderului, pilotul echipei Willi Motorsport a preferat mai apoi sa evite riscurile inutile, punctele cucerite fiind suficiente pentru a-si apara fotoliul de lider in campionat. Semnatar al celui mai rapid tur in mansa secunda, Cristian Moisescu a completat podiumul de premiere si a facut uitata etapa precedenta in care nu a reusit sa puncteze.

Plecat din pozitia a zecea, Oscar Williams a atras toate privirile si lumea se intreba daca britanicul va reusi sa tulbure apele si in mansa secunda. Ei bine, desi a pierdut ceva timp pana sa treaca de Leo Borlovan, britanicul a avut o evolutie sigura si un final pe masura. Iar locul al patrulea ne scuteste de orice comentarii, britanicul reusind sa acumuleze nu mai putin de 37 puncte in operatiunea Nurburgring. O cifra record pentru primele trei etape!

Leo Borlovan a terminat pe pozitia a cincea dupa o cursa in care a demonstrat ca se descurca din ce in ce mai bine in lumea curselor virtuale. Plecat din pozitia a opta a grilei, Florin Mergea a terminat al saselea si daca n-ar fi fost cateva mici greseli in evolutia sa, rezultatul putea sa fie mai bun. Oricum, prestatia din etapa a treia i-a adus cele mai multe puncte, tenismanul ocupand in acest moment locul secund in competitia pilotilor. Celelalte locuri din Top Ten au fost ocupate de Claudiu Clima, Sergiu Nicolae, Lucas Motadel si Mihai Suteanu, primul reusind la randul sau sa stearga amintirea etapei precedente cu un rezultat care il aduce pe pozitia a treia in campionat.

Etapa urmatoare este programata in Catalunya, la Barcelona in ziua de 8 mai 2020, urmand sa fie transmisa atat pe canalul de YouTube al FRAS, cat si pe postul de televiziune Pro X.

TOP GENERAL: Simion isi consolideaza pozitia, Mergea urca pe 2

Dupa aceasta etapa, Dragos Simion si-a consolidat pozitia de lider al clasamentului general din prima editie a Campionatului National Digital de Circuit Betano. Fostul pilot de karting si de anduranta are 79 de puncte dupa primele trei runde, fiind urmat in acest clasament de vicecampionul olimpic de la Rio, Florin Mergea, cu 67 de puncte. Colegul lui Mergea de le Zecarul eSports, Claudiu Clima, este al treilea in top, cu 65 de puncte. Castigatorul mansei secunde, Bogdan Moldovan, a urcat pana pe 7 la general, avand acum 42 de puncte.

Rezultate si Clasamente aici!

Recomandari pentru tine!