Dan Girtofan conduce detasat Raliul Moldovei Bacau dupa prima jumatate a zilei intai

Cu doua victorii pe primele trei probe speciale ale zilei Dan GiRTOFAN a preluat conducerea in Raliul Moldovei Bacau cu un ecart de 29.4s in fata localnicului Catalin GRIGORIU. Cu un start excelent pentru Adrian RASPOPA si o victorie pe prima proba speciala a zilei, pilotul bacauan anunta o batalie frumoasa cu brasoveanul Dan GiRTOFAN. Din pacate pe proba secunda, Moinesti, Adi a sters un cap de pod, incident care i-a adus o pana de cauciuc, dar si o avarie la servodirectie, avarie tehnica care l-a costat 30,4s pe proba. Proba a treia, Vermesti, s-a dovedit un cosmar pentru Adrian care s-a luptat cu masina pe fiecare viraj si a pierdut peste 55s, ajungand la un ecart de 1:19,5s care il pozitioneaza pe locul al saptelea la jumatatea primei zile.

Pe locul al treilea la jumatatea zilei il regasim pe Calin BUCUR cu o masina de clasa 11, un Mitsubishi Evo 9 si cu un ecart de 1:11,7s.

In grupa rezervata automobilelor cu doua roti motrice, Adrian TESLOVAN a dominat primele trei probe, cu victorii care i-au adus un ecart de 14,6s in fata lui Mihai MANOLE. Locul al treilea il ocupa Alex ARDELEAN.

In cupa monomarca autohtona Cupa DACIA, locul 1 la jumatatea zilei este ocupat de echipajul Raul BADIU/ Rares FETEAN care domina autoritar in fata echipajului Cristian SUGAR/ Vlad COLCERIU, aflati in batalie directa pentru titlul de campion al cupei. Locul al treilea ii revine lui Florian POPESCU care beneficiaza de indrumarea experimentatului navigator Ciprian SOLOMON.

In cea de-a doua cupa monomarca, Cupa Suzuki, conduce Alex ARDELEAN, urmat de Bogdan TALASMAN la 13,4s, iar Bogdan GHEORGHIU incheie podiumul provizoriu al cupei cu un ecart de 24.8s.

Jumatatea secunda a zilei a pregatit concurentilor o noua bucla pe cele trei probe Runcu, Moinesti si Vermesti, ultima dintre ele beneficiind de transmisiune live.

Prima zi a raliului va ajunge la final in parcul inchis din Piata Tricolorului din Bacau.

Cea de-a doua trecere pe proba Vermesti (ora 13.53) in lungime de 7.90 km va putea fi urmarita in direct pe canalul de Youtube al Federatiei Romane de Automobilism Sportiv comentata de carismaticul Stef RAITA.

Raliul Moldovei Bacau se desfasoara sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si va incheia sezonul 2020 al Campionatului National de Raliuri Betano.

Parteneri principali: DEDEMAN si DEDEMAN Automobile

Parteneri: Consiliul Judetean Bacau, Proiectul de infrastructura autostrada A13, Fundatia Padurea de Maine, Jidvei, Speed Park, Romsilva, Helios Bacau, WILO Romania.

Parteneri media: Europa FM, Autorally.ro, RallyMax.ro, Autostiri.ro, iasitvlife.ro, megabacau.blogspot.com, sportextra.ro, MotorsportNews.ro.

MULTUMIM PARTENERILOR CARE NE SUSTIN DE 10 ANI!

Credit Foto: Rallyphoto Hunters picture by Balazs Attila – Dan GIRTOFAN

Lucian MITROFAN – ADRIAN RASPOPA

Recomandari pentru tine!