Giandomenico Basso a castigat Transilvania Rally 2018

Giandomenico Basso a castigat Transilvania Rally 2018 la bordul unei Skoda Fabia R5.

Italianul castiga pentru a doua oara consecutiv etapa Clujeana, daca anul precedant acesta a castigat la bordul unui Hyundai, iata ca in 2018 acesta a revenit la startul etapei tot cu un R5, insa de data aceasta fiind vorba de o Skoda. Giandomenico Basso si Lorenzo Granai au reusit sa isi adjudece 10 din cele 14 probe ale raliului, dominand etapa clujeana inca de la prima proba speciala, acesta fiind urmat de Simone si de Giri in clasamentul TER.

 

Pe lista finala de inscrieri s-au regasit nu mai putin de 101 concurenti din mai multe tari precum Italia, Belgia, Suedia, Franta, Polonia, Ungaria, Bulgaria si Georgia. Telekom Sport Transilvania Rally 2018 powered by Ford a contat ca si prima etapa in Tour European Rally, iar pentru Campionatul National de Raliuri, CNRIV si Rally2 a contat ca si etapa secunda.

……………

Simone Tempestini si  Sergiu Itu isi consolideaza pozitia de lideri a Campionatului National de Raliuri Dunlop dupa ce au reusit sa urce pe prima treapta a podiumului de la Cluj. Dan Girtofan si Tudor Mârza incheie etapa a doua pe pozitia secunda in CNRD, iar Vali Porcisteanu si Dan Dobre termina pe ulrima treapta a podiumului general. Campionul en-titre Bogdan Marisca  nu a mai reusit sa ajunga la finalul etapei din cauza problemelor tehnice ale Fordului Fiesta R5.

Clasamentul General CNR arata astfel dupa cele doua etape desfasurate pana acum: Simone Tempestini ( 83 puncte ), Vali Porcisteanu (46 de puncte) si Dan Girtofan (38 de puncte)

 

Urmatoarea etapa din Campionatul National de Raliuri Dunlop se va desfasura la Arad in perioada 25-26 Mai, fiind un traseu cu probe speciale de macadam.

Clasament General Transilvania Rally 2018 – TER-FIA 

Sursa: fras.ro

 

Clasament General Transilvania Rally 2018 – CNR-D

Sursa: fras.ro
Noutati
Vezi mai multe