Zece prezente feminine iau startul la Raliul Argesului 2020

Automobilismul romanesc si-a repornit motoarele dupa cele cateva luni de pauza neasteptata, iar platforma Femei in Motorsport continua promovarea intensiva a prezentelor feminine implicate in toate ariile motorsportului autohton.

Raliul Argesului Catena, care va avea loc pe 26-27 iunie, deschide si in 2020 Campionatul National de Raliuri. Weekendul acesta se vor alinia la start peste 120 de sportivi, piloti si copiloti, dintre care 10 prezente feminine. In plus, remarcam si numeroase femei implicate in rol de oficial, arbitru sau organizator. Din partea oficialilor FRAS vor gestiona buna desfasurare a evenimentului Mimi Oros si Irina Parcalaboiu.

In ordinea numerelor de concurs, le vom putea urmari evolutia pe probele speciale argesene urmatoarelor sportive: Ioana Costea il va copilota pe sotul sau, Ovidiu Costea, in masina de securitate cu numarul 0. Tanara Francesca Maior face si in acest an echipaj cu fratele sau, pilotul Norbert Maior, de data aceasta la bordul unui Peugeot 208 R2 cu care vor concura tot sub culorile echipei campioane Napoca Rally Academy.
Cristiana Oprea este si de aceasta data singura femeie pilot aliniata la start si pastreaza materialul de concurs din anii precedenti, o Dacia Sandero de Cupa Dacia, insa de aceasta data in alta formula decat cea a echipajului feminin care a consacrat-o.

Ioana Stan revine in masina de raliu dupa un sezon de absenta, iar la Arges il va seconda pe Dorin Banciu la clasa NAT 11, care va pilota o Toyota Celica. La aceeasi clasa, dar intr-un Mitsubishi Lancer Evo IX, o regasim si pe Delia Nastase, care va concura alaturi de pilotul Bogdan Nastase. O prezenta relativ noua in CNR este Dorina Luca, care de asemenea isi va copilota sotul, pe Radu Luca, un pilot cu vechime in Cupa DACIA. Copilotul Carmen Poenaru, campioana nationala absoluta in 2017, va reveni la bordul Skodei Fabia R5 alaturi de pilotul Enis Arif, cu care a concurat si in 2019.
Si in Campionatul National Rally2 ne bucuram sa regasim femei care au concurat in anii anteriori. Mai exact, este vorba despre copilotul Bianca Radu, de data aceasta intr-un Renault Clio de clasa A2 pilotat de Cristian Pesotchi. Tot la A2 se aliniaza la start Denisa Resiga, care concureaza impreuna cu sotul sau, pilotul Emanuel Resiga, dar si copilotul Dariana Mateut, care revine dupa un sezon de absenta in dreapta lui Razvan Potocean.

Organizatorii Raliului Argesului incurajeaza prezenta femeilor in motorsport si va sustine concurentele cu surprize din partea Catena, marcand astfel primul proiect al platformei Femei in Motorsport dedicat exclusiv comunitatii formate de-a lungul ultimului an, la initiativa fondatoarei Cristiana Oprea.

Din cauza restrictiilor cauzate de COVID-19, accesul spectatorilor nu este permis pe probele speciale, insa raliul va ajunge direct in casele pasionatilor printr-o serie de transmisiuni live de-a lungul celor doua zile de concurs. Startul festiv al evenimentului, probele de vineri, Transfagarasan – cea mai spectaculoasa speciala de sambata – si festivitatea de premiere vor fi in direct pe www.raliulargesului.ro in perioada 26-27 iunie, dar si pe paginile de facebook Raliul Argesului si Eurosport Romania.

Noutati
Vezi mai multe