Simone Tempestini câștigă autoritar Danube Delta Rally

Simone Tempestini reușește un raliu perfect la Danube Delta Rally, câștigând toate cele 11 probe de clasament. Tempestini bifează astfel a doua victorie consecutivă la Tulcea și cea de-a treia din sezon în Campionatul Național de Raliuri Dunlop. Tempestini, care a obținut, totodată, al doilea succes al sezonului în European Rally Trophy, este urmat în clasament de Dan Gîrtofan, mai lent cu două minute. Edwin Keleti completează podiumul etapei de Campionat Național de Raliuri Dunlop, cu Sebastian Barbu pe treapta finală a podiumului în clasamentul contând pentru Trofeul European de Raliuri.

image

Simone Tempestini/Marc Banca – Ford Fiesta R5, Credit foto: rallyphoto.ro, Attila Szabo

 

Simone Tempestini și-a arătat viteza înca de pe primii kilometri din Danube Delta Rally, alergați vineri, luând un avans substanțial în fruntea clasamentului. Clujeanul și-a gestionat atent avantajul pe cele șapte probe speciale de sâmbătă, însă nu a ridicat piciorul de pe accelerație mai mult decât era necesar, ducând procentajul de victorii de probă intact, de 100%, până la final, când și-a trecut în cont și cele trei puncte bonus, pentru victoria în Power Stage, alături de cel mai bun timp al superspecialei din Tulcea.

„Am avut parte de un raliu perfect, care s-a terminat așa cum ne doream” a spus Tempestini. „Ritmul pe probele speciale a fost unul foarte bun și am reușit să câștigăm și Power Stage-ul, sunt foarte fericit pentru felul în care a decurs acest week-end.”

Dan Gîrtofan a avut și el o evoluție constantă, fără emoții, fiind de obicei pe locul doi al clasamentelor de probă, pentru a încheia pe doi atât în etapa națională CNR Dunlop, cât și în etapa internațională, contând pentru Trofeul European de Raliuri (ERT). „Am avut o zi frumoasă și ne-am simțit bine pe probele speciale. Am încercat să ne menținem relativ aproape de Simone [Tempestini] și cred ca am demonstrat că avem un ritm competitiv. Mulțumesc echipei tehnice, navigatorului meu Tudor și tuturor celor care ne susțin.”

Edwin Keleti a încheiat al treilea etapa națională, poziție pe care s-a menținut de la finalul zilei secunde, după abandonul lui Florin Tincescu, cel care a avut o ieșire violentă în decor, urmată de un incendiu, care a distrus în totalitate mașina sa Subaru Impreza, în ultima probă din ziua întâi.

Clasament provizoriu CNR Dunlop după PS11 (ultima probă):
1. Simone Tempestini/Marc Banca – Ford Fiesta R5
2. Dan Girtofan/Tudor Mirza – Skoda Fabia R5 +2:02.2
3. Edwin Keleti/Toni Avram – Mitsubishi Lancer Evo X +4:41.5
4. Florin Crisan/Sebastian Itu – Subaru Impreza +7:17.2
5. Sebastian Barbu/Razvan Hulea – Citroen DS3 R3T +8:33.9
Clasament European Rally Trophy dupa PS11:
1. Simone Tempestini/Marc Banca – Ford Fiesta R5
2. Dan Girtofan/Tudor Mirza – Skoda Fabia R5 +2:02.2
3. Sebastian Barbu/Razvan Hulea – Citroen DS3 R3T +8:33.9
4. Georgi Geradzhiev/Georgi Gadzhev – Ford Fiesta R2 +11:45.7
5. Raul Badiu/Gabriel Lazar – Dacia Logan +15:55.5

Câștigători clase/categorii CNR Dunlop:
Două Roți Motrice: Sebastian Barbu
Cupa Dacia: Raul Badiu
Cupa Suzuki: Alexandru Ardelean
Debutanți: Cătălin Grigoriu
Juniori: Raul Badiu
Clasa 2: Simone Tempestini
Clasa 3: Edwin Keleti
Clasa 5: Sebastian Barbu
Clasa 9: Raul Badiu
Clasa 11: Dragoș Dinu
Clasa 13 (istorice): Petru Constantinescu
Rezultate complete: https://stats.fras.ro/Rally/

 

Recomandari pentru tine!