Batalia finala din CNR-D se disputa la Tess Rally 48

Dupa ce mai bine de doua decenii, TESS Rally a dat startul in Campionatul National de Raliuri, celei de-a 48-a editii a raliului brasovean ii revine onoarea de a organiza finala celui mai spectaculos si mai complex campionat de motorsport din Romania.

Dupa un sezon cu rezultate bune sau mai putin bune, cei mai titrati piloti romani de raliuri se vor intrece pe specialele TESS Rally 48 pentru incununarea cu titlul de campion national absolut al sezonului 2019. Acestora li se vor adauga multi alti concurenti care vor lupta pentru pozitii cat mai bune in clasamentele anuale finale ale diferitelor categorii. Pentru a nivela rapoartele dintre acestia si pentru a oferi sanse cat mai apropiate, TESS Rally 48 vine cu o suprafata de rulare noua si, implicit, cu trasee de concurs noi. Asadar, raliul brasovean revine la macadam, suprafata ce l-a facut cunoscut la nivel national acum 48 de ani.

Organizatorii celui mai longeviv raliu national au pregatit pentru finala sezonului probe complet noi. “Suntem convinsi ca echipajele prezente la TESS Rally 48 vor aprecia calitatea suprafetei de rulare a probelor speciale propuse pentru cele doua zile de concurs. Nu putem decat sa le multumim autoritatilor locale din Rasnov, Bran, Sinca, Holbav si Crizbav pentru deschiderea de care au dat dovada cand le-am prezentat proiectul nostru” a declarat Cristian Andrei, mangerul TESS Rally 48. „Pentru ca totul sa fie nou in etapa de anul acesta, am schimbat si locatia superspecialei, revenind la un traseu foarte apreciat de catre participantii la raliurile Tara Barsei. Si aici ma refer la serpantinele ce duc spre campusul universitar din Brasov.” a adaugat Cristian Andrei.

TESS Rally 48 va debuta joi, 17 octombrie, cu prezentarea echipajelor si startul festiv, ce vor avea loc in Piata Sfatului din Brasov. Vineri dimineata (18 octombrie) este programata sesiunea de shakedown. Aceste teste premergatoare se vor desfasura incepand cu ora 08:00, pe un drum forestier pus la dispozitie de Primaria Crizbav. In a doua parte a zilei vor avea loc primele doua speciale, Holbav – Sinca Noua si Rasnov – Bran, iar seara spectatorii vor impanzi proba spectacol Brasov Rally Show. Sambata (19 octombrie) resprezinta ultima zi de concurs a Campionatului National de Raliuri 2019 si cuprinde parcurgerea de cate doua ori a trei probe, Holbav – Sinca Noua, Rasnov – Glejerie si Stramba. Festivitatea de premiere a castigatorilor TESS Rally 48, dar si nominalizarea campionilor nationali ai sezonul 2019, vor incheia ziua de sambata in aceeasi locatie plina de istorie, Piata Sfatului din Brasov.

TESS Rally 48 este organizat de Auto Blic, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv. Evenimentul este sustinut de Primaria si Consiliul Local Brasov, Agentia de Dezvoltare Durabila Brasov si se desfasoara cu sprijinul autoritatiilor locale – Primaria si Consiliul Local Rasnov, Bran, Holbav, Sinca Noua, Sinca Veche si Crizbav.

Parteneri oficiali ai evenimentului sunt TESS Brasov, distribuitor Volkswagen si Audi, alaturi de Pro X si de Lubexpert – importator si distribuitor Mobil 1 in Romania.

Coresi Shopping Resort, Porsche Finance Group si Hotel Aro Palace sunt parteneri principali ai raliului.

Parteneri: Zizin, Konvekta Brasov, Auto Chelu, Tell Security System Brasov, SDS, Comprest Brasov, Crama Girboiu, Silnef Security, Cyclon Motorsport Brasov.

TESS Rally Brasov 48 nu se poate desfasura fara sprijinul Serviciului de Politie Rutiera Brasov, a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov si a Gruparii de Jandarmi Mobile Brasov.

Gazduit de Coresi Shopping Resort. Parteneri media: Rock FM, Zile si Nopti, AutoRally.ro, NewsBV.ro

Parteneri media: Rock FM, Zile si Nopti, AutoRally.ro, NewsBV.ro

Program TESS Rally 48:

Vineri, 18 Octombrie 2019

14:43 – PS1 HOLBAV 1 (16,65 km)
16:01 – PS2 GLEJARIE 1 (13,15 km)
18:44 – PS3 SS Colina Rally Show (2,50 km)
Sambata, 19 Octombrie 2019

09:13 – PS4 HOLBAV 2 (16,65 km)
09:46 – PS5 STRAMBA 1 (8,80 km)
10:49 – PS6 GLEJARIE 2 (13,15 km)
13:42 – PS7 HOLBAV 3 (16,65 km)
14:15 – PS8 STRAMBA 2 (8,80 km)
15:18 – PS9 GLEJARIE 3 – Power Stage (13,15 km)

Recomandari pentru tine!