Cristiana Oprea, baterii incarcate pentru Opel e-Rally Cup 2023

Digiqole Ad

Pilotul Cristiana Oprea si copilotul Alexia Parteni sunt pregatite pentru un nou sezon exclusiv international. In 2023, prioritar este campionatul electric de raliu Opel Cup, in timp ce participarea in Campionatul European de Raliuri FIA ERC ramane obiectivul de atins pe termen lung, in functie de sustinerea unor noi parteneri pentru singurul echipaj feminin de raliuri care reprezinta Romania peste granita. Prima lor competitie din acest sezon este Rally Sulingen, care va avea loc in Germania pe 5-6 mai.

Cu experienta acumulata anul trecut la etapele ERC din Cehia si Spania, WRC Croatia si in cinci din cele sapte etape ale campionatului international Opel Cup, pilotul Cristiana Oprea se va concentra in acest sezon pe Opel Cup, competitia care are la baza masina 100% electrica Opel Corsa-e Rallye. Desi anul 2022 a reprezentat debutul in raliuri pentru copilotul Alexia Parteni, la doar 18 ani brasoveanca a bifat cu succes opt raliuri alaturi de Cristiana. Astfel, formula echipajului feminin va continua sa duca steagul Romaniei in competitii internationale si in 2023.


Cu sustinerea continua a UniCredit Leasing, Vitesco Technologies si Michelin Romania, fetele sunt gata de start in sase dintr-un total de opt etape programate in Opel Cup 2023. Primul raliu al cupei monomarca este Rally Sulingen, care va avea loc pe 5-6 mai in Germania. In calendarul lor urmeaza apoi Rally du Chablais (2-3 iunie, Elvetia), Rally Vosges (16-17 iunie, Franta), Rally Weiz (14-16 iulie, Austria), Rally Mont Blanc (1-2 septembrie, Franta) si WRC Central Europe (27-29 octombrie, Germania, Cehia si Austria), etapa de campionat mondial care va marca finalul sezonului la cel mai inalt nivel competitional.
“In fiecare an dezvoltam produse noi crescand complexitatea solutiilor existente in portofoliul nostru de solutii pentru electrificare. In fiecare zi muncim pentru a deveni mai buni, pentru a oferi mobilitatea sustenabila si inteligenta unui numar cat mai mare de oameni. Ii apreciem pe toti cei care au curajul de a-si urma calea, cei care lupta pentru lucrurile in care cred cu ardoare si muncesc pentru a-si indeplini visele. Aceste lucruri sunt in armonie cu tot ceea ce este si reprezinta Cristiana Oprea. Asadar, ne aflam in al doilea an in care suntem parteneri si ne simtim mandri ca o insotim mereu in competitiile dedicate masinilor electrice – #driveyourcourage. Ea la volan, noi prin sistemele de propulsie electrica din masina de raliuri aflate pe platforma Opel Corsa-e. #weareelectrified” spune Cristian Mihaly, CEO Vitesco

Technologies Romania.
Compania Walero Motorsport va fi in continuare partenerul tehnic de incredere, furnizand cele mai performante echipamente ignifuge pentru raliuri, in timp ce ProFM si AutoBild sunt partenerii media care vor continua sa urmareasca povestea Cristianei on-air, online si in print. Participarile internationale sunt posibile cu licente si sustinerea Automobil Clubul Roman.

Cu entuziasmul cu care ne-a obisnuit si cu increderea dobandita firesc odata cu experienta unor raliuri dificile, terminate cu bine, Cristiana priveste bucuroasa planurile din 2023: “Sunt recunoscatoare ca avem in fata un sezon nou si o strategie clara. Avem sustinerea optima, asadar avem sansa sa ne concentram exclusiv pe latura sportiva, pentru a deveni cat mai competitive si pentru a consolida astfel reprezentarea prin performanta la nivel international.”
Pe langa partenerii traditionali, in 2023 Cristiana isi uneste fortele cu Centrul Filia, o organizatie feminista care face auzite vocile femeilor prin lucru direct in comunitati, activitati de advocacy, activism si sensibilizare, studii si analize. Impreuna isi propun sa dea o voce si mai puternica unei teme pe care Cristiana a abordat-o inca de la inceputul carierei in motorsport: cea a reprezentarii femeilor, cu atat mai necesara in domenii dominate de barbati.


“Am gasit in Centrul FILIA un aliat puternic, alaturi de care voi continua sa promovez reprezentarea femeilor in domeniile in care exista disparitate de gen. Reprezentarea este un prim pas esential in atingerea performantei si a potentialului maxim, in motorsport si in societate. Voi continua sa ii incurajez pe cei care imi urmaresc povestea sa aiba curaj sa isi urmeze visul, in ciuda provocarilor si a stereotipurilor.” a declarat Cristiana Oprea, care in 2022 a devenit prima romanca pilot care a concurat in Campionatul Mondial de Raliuri FIA WRC.

O alta noutate pentru 2023 este colaborarea cu Stohl Racing, echipa oficiala Opel Motorsport, care pune la dispozitie masina de raliu si asistenta tehnica in timpul competitiilor.

Obiectivul ramane acelasi: progres constant in clasamentul competitiei Opel Cup. In functie de cum vor decurge discutiile cu potentiali noi sponsori, Cristiana face eforturi semnificative sa revina in Campionatul European de Raliuri la volanul unui model Rally4, cu care a efectuat deja primele teste.
Mai multe informatii despre proiectele si competitiile in care Cristiana este implicata puteti afla pe blogul sau cristianaoprea.ro, pe instagram @crissoprea sau pe pagina de facebook Cristiana Oprea.

Credit foto: Mihnea Tatu, Bastien Roux, Zeroundersteer, DPPI

Recomandari pentru tine!