Doua din doua pentru Octavian Ciovica dupa victoria Cupei Cheile Gradistei DEKRA by IceTeam

epantofi.ro

La o distanta de un an de la prima sa victorie absoluta, Octavian Ciovica (Radical SR8) a obtinut o noua victorie pe coasta de la Cheile Gradistei, ajungand la a doua victorie din acest sezon si la a 6-a absoluta din cariera 

Prima etapa de coeficient 1 din 2022 si implicit, a doua etapa de viteza in coasta si-a consumat mansele competitionale in a doua duminica a lunii mai, la start fiind aliniati 58 de sportivi din ambele esaloane: CNVC si CNVC-2. Printre cei prezenti la linia de start s-au aflat si Octavian Ciovica, revenit in locul unde in urma cu un sezon reusea prima sa victorie absoluta din Campionatul National de Viteza in Coasta, dar si alti sportivi de exceptie precum Alexandru Pitigoi (Porsche 911 GT3 Cup), Costel Casuneanu (Skoda Fabia R5), Robert Barabas (Fiat 126 Proto) si bulgarul Pavel Shenkov (Lada VAZ).

   Totusi, nu trebuie sa uitam ca Cupa Cheile Gradistei DEKRA by IceTeam a contat ca prima etapa de coeficient 1, adica, startul oficial pentru sportivii cu licenta CNVC-2. Cu un ritm foarte bun de-a lungul celor doua manse de antrenament, Cosmin Oprinesc si Razvan Dan Gosta, ambii la volanul modelelor din grupul VAG, au marit ritmul in mansele de concurs, scazand secunde importante, dar care au fost insesizabile in fata Nissan-ului Silvia pilotat de Gabriel Onofrei, care si-a trecut in cont victoria primei manse de concurs in clasamentul CNVC-2. Totusi, pilotul brasovean nu a urcat in a doua mansa de concurs, ceea ce i-a adus victoria lui Oprinesc, la o diferenta de numai 6 zecimi in fata tanarului Gosta, in timp ce podiumul general a fost completat de un alt tanar de mare perspectiva, Peter- Laszlo Pasko.

  Dupa noile reguli de departajare, clasele A1, A2, etc au fost inlocuite de grupe si subclase conform Performance Factor, iar aici ii regasim printre castigatori pe urmatorii: Grupa 4 – Cosmin Oprinesc, Grupa 5 – Razvan Dan Gosta, tanarul pilot obtinand si victoria in ierarhia debutantilor, Grupa 6 – Ovidiu Ponea, la etapa de debut, respectiv Grupa 7 – Zsolt Patakfalvi, in timp ce victoria dedicata juniorilor i-a revenit lui Alexandru Cazacu.

  Si pentru a-i da cezarului ce e al cezarului, dupa cum o spune si titlul, Octavian Ciovica s-a impus pentru a doua oara in acest sezon continuandu-si astfel ascensiunea catre primul titlu de campion national absolut la viteza in coasta. Cu acelasi Radical SR8 cu care ne-a obisnuit si cu un traseu complet uscat, sportivul de sub Tampa nu s-a descurajat de vantul si norii tot mai amenintatori, pilotand excelent modelul cu propulsie pe cei 3.300 de metri ai traseului din Complexul Cheile Gradistei, fiind de neinvins pe toate cele 4 urcari desfasurate. Dupa ce a stabilit cel mai bun timp in mansele de antrenament, oprind cronometrul la un 01:47,671 cu 3,1 secunde mai putin decat Alexandru Pitigoi (Porsche 911 GT3 Cup), Tavi a fost nevoit sa scoata „artileria grea” pentru a scadea din timp si in mansele de concurs, intrucat ”Dodo” a aratat un ritm impresionant de spectaculos si rapid. Astfel, brasoveanul Ciovica a oprit cronometrul la 01:47,721 in prima si singura mansa de concurs, pentru cea de-a doua luandu-se decizia de anulare in urma conditiilor meteo nefavorabile care au periclitat interventia si curatarea traseului de concurs dupa trecerea concurentului cu numarul de concurs 433. Astfel, pilotul brasovean a incheiat etapa cu un avantaj de numai 3 zecimi in fata lui Pitigoi, in timp ce podiumul a fost completat de Costel Casuneanu (Skoda Fabia R5) la o diferenta de 1,9 secunde de primul clasat. 

   Clasamentul categoriei I1 a fost adjudecat de Alexandru Pitigoi cu al sau Porsche 911 GT3 Cup, fiind urmat de Costel Casuneanu respectiv de Horia Gheorghe cu modelul japonez Mitsubishi Lancer Evo. De cealalta parte, acelasi Ciovica s-a impus si la I2, fiind urmat pe podium de Dragos Savloschi cu un alt model Radical. In clasamentul destinat automobilelor electrice, Dominic Marcu (Tesla Model 3 Performance) a obtinut victoria, avand parte de cel mai bun rezultat al sau la viteza in coasta, clasandu-se al -lea in clasamentul OPEN.

Etapa de la Cheile Gradistei nu a dus lipsa de lupte spectaculoase si la limita nici la grupele de concurs, acolo unde victoria le-a revenit urmatorilor: Grupa 1 – Robert Barabas, Grupa 2 – Alexandru Pitigoi, Grupa 3 – Costel Casuneanu, Grupa 4 – Pavel Shenkov, Grupa 5 – Mihai Plesa si nu in ultimul rand, Grupa 6 – Matei Voicu, cel din urma trecandu-si in cont si victoria la Juniori, in timp ce la debutanti, Bogdan Popescu a urcat pe cea mai inalta treapta.

 

Clasamentele finale ale etapei de la Cheile Gradistei pot fi accesate AICI

 

Cupa Cheile Gradistei DEKRA by IceTeam este un eveniment sustinut Primaria si Consiliul Local Moieciu, organizat de Asociatia Club Sportiv AutoBlic Brasov, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

 

Partener oficial: DEKRA by IceTeam

Parteneri principali: Dinamic92, Auto Chelu, TELL Security Systems, Omniasig

Parteneri: Pro-X – Cosmetica si Intretinere Auto, Crama Girboiu ,Cyclon Motorsport, Konvekta, Zizin, , PrintINK, TehnoSting, BOP Motorsport, Medecon, Centrul Medical Maria

Parteneri media: Autorally, RockFM, BizBrasov, NewsBV.ro, BrasovStiri.ro, Zile si Nopti

Cupa Cheile Gradistei DEKRA by IceTeam este un eveniment organizat cu sprijinul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov, Inspectoratului de Jandarmi Judetean Brasov, Gruparii de Jandarmi Mobila Brasov, Inspectoratului Judetean de Politie Brasov – Serviciul de Politie Rutiera, Politia comunei Bran.

 

Credit foto: Balazs Attila • RallyPhoto Hunters;

Recomandari pentru tine!