DTO Rally porneste in WRC Acropolis Rally cu doua echipaje

Digiqole Ad

DTO Rally porneste in WRC Acropolis Rally cu doua echipaje

● Prima prezenta in cea mai importanta competitie la nivel mondial pentru echipajele Cristian Dolofan/Traian Pavel si Eugen Caragui/Robert Fus
● Echipajele vor concura cu modele Citroen C3 Rally2

Campionatul Mondial de Raliuri este visul oricarui pilot sau copilot, cu competitii legendare care au scris istorie in cei peste 50 de ani in care s-a desfasurat acest campionat. Astfel, dorinta unei participari la cel mai inalt nivel de pe glob i-a convins pe Cristian Dolofan, Traian Pavel, Eugen Caragui si Robert Fus ca Acropolis Rally va marca debutul acestora in WRC.

Echipajele DTO Rally au participat in trecut la etape internationale in Ungaria, Bulgaria, Austria sau Croatia, insa niciodata in cea mai importanta competitie la nivel mondial – WRC. Pentru cei patru membri ai gruparii pitestene, cursa va fi o experienta unica datorita anvergurii evenimentului, urmand a aborda cu entuziasm zilele petrecute pe drumurile din zona centrala a Greciei, fara presiunea unui rezultat.

Daca un raliu din Romania programeaza aproximativ 120 de kilometri cronometrati, o etapa WRC presupune parcurgerea chiar si a unei distante triple. EKO Acropolis Rally Greece va fi cea mai mare provocare pentru echipajele DTO Rally pana in prezent: 15 probe speciale si un total de 307 kilometri cronometrati, programati in patru zile de concurs.

Pe langa parcurgerea unor drumuri care au scris istorie in Campionatul Mondial de Raliuri, cursa din Grecia are parte de cateva momente speciale pentru echipaje: startul festiv va avea loc in zona centrala a capitalei Atena, in apropiere de monumentele istorice din Acropolis. In plus, raliul va fi deschis de superspeciala care se desfasoara pe un bulevard de la malul marii, unde fanii greci se vor afla in numar mare pentru a aplauda toate echipajele.

Cristian Dolofan si Traian Pavel au peste doua sezoane petrecute impreuna la bordul unei masini Rally2 in Romania, insa n-au concurat niciodata intr-o etapa de campionat european sau mondial. Pentru cei doi, Acropolis Rally va reprezenta prima cursa cu noul Citroen C3 Rally2 care este programat sa ajunga in Romania in aceasta luna.

„Inca din 2022 am analizat posibilitatea de a lua startul la cel mai inalt nivel in ceea ce priveste competitiile de raliu. Iata ca in 2023 am reusit sa asiguram bugetul necesar unei asemenea participari si, cu ajutorul Stellantis Motorsport, sa avem la dispozitie 2 Citroen C3 Rally2 de ultima generatie. Pentru noi, Acropolis Rally Greece 2023 inseamna o provocare, atat sportiva si fizica, dar si tehnica, deoarece intregul program va fi gestionat exclusiv de catre echipa noastra DTO Rally. Mergem in Grecia cu obiectivul de a parcurge un raliu de legenda pentru Campionatul Mondial si de a ne bucura de probele de macadam superbe pe care aceasta etapa le are.” a spus Cristian Dolofan dupa publicarea listei de inscrieri a etapei WRC din Grecia.

Eugen Caragui si Robert Fus au participat la peste 35 de curse impreuna pe multiple masini de concurs, prima prezenta pe un Citroen C3 Rally2 fiind anul acesta, la Raliul Sibiului. Cei doi se simt excelent la bordul masinii franceze si isi doresc sa se bucure de experienta din Grecia, acolo unde totul va fi o noutate: lungimea competitiei, duritatea probelor speciale sau efortul necesar pentru completarea celor patru zile de concurs

„Pentru mine si Robert, probele preferate sunt cele de macadam si din acest motiv am dorit sa ne bucuram de ceea ce presupune un raliu de Campionat Mondial. Ne pregatim intens sa rezistam acestei provocari, ne vom bucura extraordinar de fiecare proba parcursa si ne dorim sa avem un zambet larg la finalul competitiei.” a descris Eugen Caragui participarea sa in prima etapa de Campionat Mondial.

DTO Rally este sustinuta de Dolo Trans Olimp, Ion Mos, Citroen Romania, Catena, Smart Diesel, Repsol prin Valtec Premium Lubricants si Eurial Invest.

Recomandari pentru tine!