Simone Tempestini, din Portugalia in Sardinia pentru o noua runda din WRC

Weekendul acesta, la mai putin de doua saptamani dupa Raliul Portugaliei, Simone Tempestini si Sergiu Itu concureaza in Raliul Italiei – Sardinia (14 – 16 iunie), cea de a treia etapa din programul pe care il au anul acesta in Campionatul Mondial de Raliu – WRC2.

Macadamul dur, din nordul Portugaliei, s-a dovedit a fi o provocare trecuta cu brio de echipajul Napoca Rally Academy, in pofida celor doua pene care au facut ca cei doi sa piarda timp pretios. In final, s-au clasat pe locul 10, punctand astfel prima data in acest sezon.

De la saritoarea Fafe, cea in jurul careia se aduna zeci de mii de spectatori in timpul Raliului Portugaliei, Simone si Sergiu trec la Micky’s Jump, un alt loc emblematic din calendarul WRC. Raliul din Sardinia are anul acesta incluse 19 probe speciale, care masoara in total 310,52 km, iar pe Micky’s Jump (proba Monte Lerno, 28,03 km) se va evolua sambata, fiind programate doua treceri.

Se anunta un raliu foarte dificil, macadamul de pe insula fiind unul dur, cu multe locuri nisipoase, pietre, radacini si drumuri extrem de sinuoase. In plus, temperatura aerului va depasi 30 de grade Celsius in unele zone ale traseului, asa ca pneurile si masinile vor avea o viata grea, iar Simone si Sergiu vor fi nevoiti sa acorde o atentie aparte hidratarii. Chiar daca au mai concurat si anul trecut in Sardinia, cei doi nu au multa experienta pe traseul din Mediterana. In 2018, au fost nevoiti sa se retraga din raliu, in urma unor probleme tehnice, iar editia trecuta a fost una total atipica din pricina ploilor care au facut traseul foarte alunecos.

Simone Tempestini #50:„Anul trecut Raliul Sardiniei a fost aproape la fel de dur ca Portugalia. La shakedown am facut cateva ajustari la setarile masini, sa fim mai pregatiti si mai rapizi in sectiunile dure, dar asta nu ne ajuta in restul raliului. Este un compromis greu de gasit, dar avem de invatat si vom incerca sa crestem ritmul.”

Dupa Sardinia, Simone si Sergiu se vor pregati pentru Raliul Harghitei 12 -13 iulie.

Rezultatele complete de la WRC Rally Italia Sardegna sunt disponibile accesand: eWrc Results

Programul competitional al echipajului Simone Tempestini/Sergiu Itu este posibil cu sprijinul Napoca Rally Academy si al partenerilor Banca Transilvania, OMV, Vodafone si Delonghi.

Recomandari pentru tine!