WRC Chile 2020 ANULAT OFICIAL

In timpul calatoriei sale in Germania, Felipe Horta (promoterul general al RallyMobil) i-a informat pe promotorii WRC despre situatia delicata prin care trece Chile, ceea ce face imposibila acordarea certitudinii unui eveniment sigur. 

In plus, organizarea unui sceutin de vot in aceeasi luna nu ofera atmosfera festiva care se doreste pentru WRC.

„Deciziile bune sunt cele luate la timp. Trebuie considerat ca responsabilitatea tarii pentru etapa de WRC ste de proportii mari. Astazi am inteles ca tara se afla intr-o situatie foarte speciala (…) care nu se combina cu mediul de care WRC are nevoie. Am avut peste 150 de mii de oameni in prima versiune si totul indica faptul ca aveam de dublat aceasta concordanta de a fi fost intr-un climat normal in 2020. Am fi avut nevoie de mai multe forte de ordine, politie s.a.m.d, mai multe ambulante, mai multe servicii de tot felul si asta ne-a facut sa reflectam impreuna cu Guvernul regional pentru a decide sa asteptam un an. Am discutat cu promotorii WRC si au inteles situatia ”, a explicat Felipe Horta.

In cadrul etapei WRC RallyMobil, promoterii au anuntat ca intentioneaza sa revina cu mai multa forta in 2021 „daca conditiile tarii o permit. In interiorul tristetii care ne copleseste, lucrul pozitiv este ca acesta este suspendat nu din cauza unei evaluari proaste sau a problemelor financiare ale evenimentului. Maine in intalnirea pe care o vom avea cu echipele vom incepe sa aruncam primele idei ”, a comentat o sursa.

In acest fel, din cei trei ani pe care Chile i-a avut pe contract incepand din acest sezon, in cazul in care situatia se stabilizeaza in Chile, tara noastra va putea gazdui doar doi ani, deoarece pentru a putea fi in calendar si in 2022 va trebui sa se aplicam din nou.

Noutati
Vezi mai multe