46 de echipaje pornesc in a 13-a editie a Raliul Moldovei – Bacau

Saptamana automobilismului sportiv bacauan continua cu Raliul Moldovei – Bacau, a cincea etapa din Campionatul National de Raliuri „Betano”, la start fiind anuntat un numar de 46 de echipaje.

In pofida faptului ca ne aflam in perioada concediilor si a vacantelor, carora se adauga si lipsa cupelor monomarca de la aceasta etapa, Raliul Moldovei – Bacau nu dezamageste publicul moldav nici in acest an, atragand cele mai rapide echipaje si performante automobile de concurs din tara, carora se adauga si un echipaj stranier din tara de pe Bosfor (n.r. Turcia)

Primii care au spus prezent etapei organizate de Team Adi Raspopa prin sprijinul nemijlocit al Consiliului Judetean Bacau si Municipiului Moinesti, sunt multiplii campioni absoluti de raliuri si castigatori ai editiei precedente – Simone Tempestini si Sergiu Itu (Skoda Fabia Rally2 evo). Misiunea celor doi echipieri nu va fi una usoara, intrucat la bordul unei masini similare se vor afla la start si Sebastian Barbu cu Jeannette Kvick Andersson. Brasovenii Andrei Girtofan si Doru Vraja se alatura luptei pentru o clasare pe podiumul absolut, lupta in care se vor implica atat harghitenii Adi Teslovan cu Vajk-Imre Cseh (Ford Fiesta Rally2) precum si turcii Celik Caglayan cu Bostanci Sedat, sportivi cu rezultate foarte bune in campionatul lor intern si nu numai. Acestia din urma vor participa cu primul model de specificatie Rally3 care a concurat vreodata pe specialele din Romania – un Renault Clio Rally3. La bordul altor modele de specificatie Rally2/R5 se vor afla la start si Eugen Caragui/Robert Fus (Citroen C3 Rally2), seniorul Jean Tatu/Teodor Gaina, Bogdan Gheorghiu/Sandor Csikos si Dragos Dinu/Sorin Vlascu – toti cei din urma la bordul unor Skoda Fabia Rally2.

Batalia modelelor de grupa N revine la Moinesti si Bacau cu 6 echipaje inscrise, prim-favoriti la victorie fiind atat Vali Porcisteanu cu Dan Dobre (Mitsubishi Evo IX), dar si Vlad Cosma cu Florin Dorca (Mitsubishi Evo X). La comenzile unui alt Evo X, Bogdan Talasman secondat de Laurentiu Mandu va avea cu siguranta un cuvant de spus de-a lungul celor 12 probe speciale pregatite de organizatorul Team Adi Raspopa, insa nu sunt de neglijat nici sotii Razvan cu Manuela Trisnevschi. Lista modelelor de specificatie RC2N este completata de Claudiu Erhan/Nicolae Ion respectiv Razvan Nechifor/Dorin Pulpea – acesta din urma copilot venind la Bacau direct de la Roma, acolo unde a fost prezent in dreapta lui B. Cuzma la etapa europeana de raliuri.

Tot de la Roma fac deplasarea si fratii Norbert cu Francesca Maior, cei ce vin la Bacau din postura de favoriti la victoria clasei RC4 si mai ales – a categoriei dedicate automobilelor cu tractiune doar pe puntea fata. Cei doi vin dupa un rezultat bun in etapa FIA ERC, un loc 3 in clasamentul juniorilor. In acelasi timp, Cristi Sugar cu Vlad Colceriu vor sa isi pastreze pozitia de lideri la Juniori in CNR „Betano”, avand insa si adversari cu care sa se lupte: Danut Budai secondat de tatal sau – Lucian, precum si pe juniorul Jean Tatu aflat la bordul unui Peugeot 208 Rally4 alaturi de Gabriel Lazar. Serban Badea si Alina Bianca Pop completeaza lista modelelor de specificatie Rally4/R2.

In ceea ce priveste suprematia clasei RC5, favoritul local este moinesteanul Sebastian Scirlet, care pentru a doua oara in acest sezon, va face echipa cu Sebastian Itu. Dupa un sir lung de etape in care a cautat victoria, Reis Suliman isi doreste ca etapa noastra sa-i aduca primul succes din acest sezon cu modelul Clio Rally5, fiind secondat de Rares Badea. Va fi o batalie interesanta, si nu doar pentru un loc pe podium ci si pentru victorie, caci la start ii vom avea atat pe Samuil Mircea cu Calin Maier, cat si pe Andrei Gheorghiu cu Andrei Brezoszki. Lista echipajelor participante la aceasta clasa este completata de Mihai Dumitrescu/Bogdan Nitescu si Artur Luca/Alexandru Simon.

Localnicii Lucian Tugulea/Radu Guramulta si Dan Calugaru/Aurelian Malutan respectiv Silvan Cimpoesu/Sorin Colceriu vor fi protagonistii clasei RC5N, in timp ce Octav si Tiberiu Lunguleac vor fi singurii reprezentanti ai grupei H pentru automobile cu tractiune integrala. In cealalta tabara a aceleiasi grupe dar a masinilor cu o singure punte motrica, harghitenii Attila Jakab cu Levente Mag pornesc cu prima sansa in fata lui Dan Albut si a Ruxandrei Marza-Lechintan.

Trofeul Rally Start „Betano” (fostul CN Rally2) aduce la startul etapei organizate de Team Adi Raspopa, un numar de 10 echipaje, printre favoritii la victorie numarandu-se atat Florian Niturad cu Mihai Popa, cat si timisorenii Emanuel cu Denisa Resiga.
Raliul Moldovei – Bacau numara si 3 echipe, precum si 2 echipaje deschizatoare: pe Mihai Dospinescu si Catalin Ifremi (Polaris RZR), respectiv Bogdan Samoila si Lucian Florea (Dacia Logan).

Lista de inscrieri poate fi accesata aici.

Raliul Moldovei – Bacau 2023 este un eveniment organizat de Team Adi Raspopa care va acea loc in perioada 3-5 August, fiind a cincea etapa a Campionatului National de Raliuri „Betano”.

Actiune cofinantata de Consiliul Judetean Bacau si Primaria si Consiliul Local al Municipiului Moinesti.

Partener de mobilitate: Auto-Moto Invest Bacau – Dealer Skoda
Partener: Panimon, Primaria Municipiului Bacau
Partener media: Prima Sport

Eveniment organizat sub egida FRAS.

Recomandari pentru tine!