Raliul Perla Harghitei s-a incheiat cu abandon tehnic pentru Bogdan Moldovan si Sergiu Rogozan

Caravana Campionatului National de Raliuri a poposit la finalul saptamanii trecute in Odorheiu Secuiesc, cu ocazia desfasurarii Raliului Perla Harghitei. O cursa iubita de catre echipaje si fani, competitia s-a desfasurat pe 12 probe speciale dificile, cu un traseu de concurs complex, care a pus dificultati majoritatii participantilor.

Bogdan Moldovan si Sergiu Rogozan au continuat participarile din sezonul 2021 cu a treia etapa, aflandu-se la start pe acelasi Mitsubishi Lancer EVO VII cu care au devenit vice-campioni in 2020. Competitia s-a anuntat intensa, cu multe echipaje rapide la start in cadrul clasei 11, categoria unde cei doi clujeni sunt incadrati.

In prima zi de concurs, Bogdan si Sergiu au avut un parcurs multumitor, cu timpi buni pe cele trei probe speciale dificile programate. In plus, echipajul a fost rapid in conditii de asfalt ud, dupa ce aversele au cazut in judetul Harghita. Clujenii s-au adaptat foarte bine provocarilor si au reusit sa isi indeplineasca obiectivul pentru inceputul de raliu.

Porniti pe un excelent loc patru la inceputul zilei secunde, cei doi au avut parte de ghinion: o problema tehnica i-a obligat sa se retraga din concurs. Transmisia modelului Mitsubishi Lancer EVO VII a cedat chiar in startul primei probe de sambata, iar in ciuda eforturilor de a continua, Bogdan si Sergiu au decis sa se opreasca pentru a minimiza daunele si implicit costurile de reparatie.

„Raliul Perla Harghitei, un raliu pe care l-am asteptat cu nerabdare, a insemnat pentru noi si primul abandon cu Mitsubishi. Se pare ca fierul ne-a tradat de aceasta data si ceva la transmisie a cedat la startul probei cu numarul patru. Acest abandon a venit in momentul in care aveam mari sanse la un rezultat pe podium la finalul raliului, dar din pacate si materialul de concurs mai cedeaza uneori si acest lucru face parte din joc. Speram sa remediem problemele la masina in scurt timp si sa revenim la urmatorul concurs mai puternici.” a spus Bogdan Moldovan.

Pentru echipajul Bogdan Moldovan & Sergiu Rogozan, urmatoarea etapa programata in calendar este Raliul Maramuresului, desfasurat la finalul lunii, in perioada 29-30 mai.

In 2021, Bogdan Moldovan si Sergiu Rogozan sunt sustinuti de catre partenerii Ferro Romania si Gebo Tools.

Recomandari pentru tine!