Noutati pentru DTO Rally Team la Raliul Perla Harghitei Tess 2020

Dupa debutul sezonului Campionatului National de Raliuri Betano de la Raliul Argesului, caravana raliurilor se indreapta in aceasta saptamana catre a doua cursa a calendarului. Desfasurat in perioada 17-18 iulie, Raliul Perla Harghitei Tess Powered by Total 2020 reprezinta o premiera pentru motorsportul din Romania. Organizatorii a doua evenimente distincte lucreaza in acest sezon impreuna pentru a oferi concurentilor o competitie unica: un raliu de asfalt in cele doua judete, Brasov si Harghita.

Cursa debuteaza vineri, cu testele oficiale, care sunt urmate de patru probe speciale in apropiere de Brasov, ca mai apoi echipajele sa se deplaseze la Odorheiu Secuiesc pentru a doua zi de concurs. Cu un total de 112 kilometri cronometrati, Raliul Perla Harghitei Tess powered by Total va fi o provocare serioasa pentru participanti, cu probe speciale rapide, tehnice, inselatoare, totul intr-o varietate interesanta si specifica probelor brasovene si harghitene.

In prima zi de concurs, pilotii si copilotii vor „alerga” pe celebrele drumuri de langa Tampa: „Poiana”, ”Rasnov” si doua treceri pe „Paraul Rece”. Sambata, cei aproape 65 de kilometri cronometrati sunt impartiti in sapte probe speciale: „Lueta”, „Craciunel” si „Martinis”, parcurse de trei, respectiv doua ori. O alta premiera o reprezinta parcurgerea specialelor harghitene in sens invers fata de ultimele sezoane.
Cristi Dolofan va concura la bordul modelului Citroen C3 R5

DTO Rally Team se va alinia la startul Raliului Perla Harghitei Tess powered by Total 2020 cu trei echipaje: Cristi Dolofan si Petre Toba, Eugen Caragui impreuna cu Robert Fus si Raul Badiu, care va porni alaturi de Rares Fetean. La fel ca la Raliul Argesului, gruparea va concura pentru spectacol, pentru placerea parcurgerii probelor speciale din cele doua judete, dar si pentru a reprezenta „culorile” pitestene in Campionatul National de Raliuri Betano.

Pentru Cristi Dolofan si Petre Toba, raliul din acest weekend reprezinta o premiera: echipajul va porni la bordul modelului Citroen C3 R5. Desi s-a mai aflat la comenzile masinii la finalul lui 2019 in Italia, Dolofan nu a concurat niciodata cu modelul C3R5 pe probele speciale din Romania. „Mi-a placut mult comportamentul masinii cand am concurat la Monza Rally Show 2019 si astfel am decis sa revin la bordul C3-ului pentru a testa noile evolutii tehnice ale masinii din acest an.” a spus Cristi.

Citroen-ul C3 R5, modelul de top din garajul DTO Rally Team, are parte de imbunatatiri fata de sezonul 2019. Masina beneficiaza de un setup complet nou al puntii spate, cu componente si brate dezvoltate de Citroen Racing, detalii care vor imbunatati comportamentul pe probele speciale. In plus, ultimul update al suspensiei si modificarile semnificative ale sistemului de franare vor asigura conditiile propice pentru ca spectacolul oferit de echipaj sa continue si pe asfaltul din judetele Brasov si Harghita.

Cu un podium in cadrul clasei RC4 in 2019, Eugen Caragui si Robert Fus vor concura in Raliul Perla Harghitei Tess powered by Total cu dorinta revenirii la ritmul care i-a consacrat. Cu o viteza sub asteptarile lor la Raliul Argesului, Eugen si Robert sunt entuziasmati si isi doresc un rezultat bun la bordul Peugeot-ului 208 R2, specialele de asfalt fiind perfecte pentru modelul francez.

 

Dupa victoria din Cupa Dacia la Raliul Argesului, Raul Badiu continua campania din Campionatul National de Raliuri Betano cu o noua participare la bordul modelului Sandero. Cu un nou copilot in dreapta sa, in persoana lui Rares Fetean, Raul va lupta pe probele de asfalt pentru un nou rezultat excelent, victoria in cupa monomarca fiind obiectivul pilotului sibian. „Ma bucur mult sa fiu din nou la start deoarece fiecare etapa din Campionatul National de Raliuri reprezinta un bonus pentru mine. Ma bucur sa particip alaturi de coechipierii si prietenii din DTO Rally Team, iar probele de la Harghita, desfasurate in sens invers, vor fi o provocare. Atat eu, cat si Rares, suntem pregatiti si vom trata cursa profesionist pentru a avea viteza dorita pe probe” a spus Raul.

In sezonul 2020, echipajele DTO Rally Team au alaturi o serie de parteneri puternici: Dolo Trans Olimp, Trust Motors – Importator Peugeot, Citroen si DS Automobile, Vilma, Catena, Tellur, Total, Oscar Downstream si HidroGaz.

Noutati
Vezi mai multe