DTO Rally Team continua lupta echipelor la Transilvania Rally

Etapele Campionatului National de Raliuri Betano au purtat echipajele pe probe speciale de asfalt si macadam in cele patru raliuri desfasurate pana in prezent in acest sezon. Desi un an cu incertitudini si multe necunoscute, sportivii din cel mai important campionat de raliuri din Romania au concurat in Arges, Brasov, Harghita, Sibiu si Iasi, urmand ca in acest weekend judetul Cluj sa fie gazda motorsportului.

Transilvania Rally are loc intre 25 si 26 septembrie pe probele speciale de asfalt din Muntii Apuseni, competitia de langa Cluj-Napoca fiind cunoscuta pentru traseul de concurs tehnic, rapid si foarte dificil. Cu opt probe speciale si peste 130 de kilometri cronometrati, cursa este cea mai lunga din 2020 si se desfasoara preponderent in coborare, un factor care va spori spectaculozitatea, dar si dificultatea.

Competitia debuteaza cu startul festiv, programat joi seara, incepand cu ora 19:30, pe esplanada dintre Cluj Arena si Sala Polivalenta, ca mai apoi in urmatoarea dimineata echipajele sa ia parte la sesiunea oficiala de teste. Vineri, cele doua treceri pe „Tarnita” si parcurgerea pe noapte a probei „Faget” vor fi adevarate provocari pentru echipaje, in timp ce sambata sunt programati 77 de kilometri cronometrati. „Dangau” este regina raliului, cu 25 de kilometri rapizi si tehnici, in timp ce proba „Floresti” va aduce motorsportul foarte aproape de Cluj Napoca. In final, competitia e incheiata de un Power Stage de 12 kilometri, care parcurge zona Faget de langa oras. 

DTO Rally Team revine in formula completa la Transilvania Rally, acolo unde se va alinia la start cu 5 masini de concurs. Noutatile incep cu principalul echipaj al gruparii: Cristi Dolofan si Petre Toba vor concura, din nou, la bordul Citroen-ului C3 R5. A doua veste este data de revenirea echipajului format din Bogdan si Delia Nastase, care urca iarasi in masina de concurs dupa participarea de la cursa de casa, Raliul Argesului. In paralel, Dorin Banciu si Ioana Stan continua campania din 2020, in timp ce Eugen Caragui si Robert Fus, dar si Raul Badiu si Rares Fetean, revin dupa absentele de la Raliul Iasului.

Pentru Cristi Dolofan si Petre Toba, participarea cu Citroen-ul C3R5 de la Raliul Perla Harghitei Tess continua cu o noua prezenta la bordul celui mai performant model al producatorului francez. Echipajul va reprezenta DTO Rally Team in lupta din cadrul clasei RC2, dar si in varful clasamentului general, obiectivul celor doi fiind sa aduca maximul de puncte pentru echipa, dar si spectacolul pentru fanii de pe margine. 

„Dupa ghinionul de anul trecut, in care am fost nevoit sa abandonez din cauza unui incident pe etapa de legatura, revenim la Cluj cu Citroen-ul C3 R5. Suntem siguri ca o sa ne simtim bine pe probele speciale ale Transilvania Rally si asteptam cu nerabdare noua configuratie a probei „Tarnita”. Sunt curios si de proba „Faget”, care este o noutate absoluta pentru mine si despre care am auzit multe de la colegii mei. Speram sa aducem zambetul pe fetele fanilor prin derapaje si spectacol pe probele speciale” a spus Cristi inaintea startului in etapa de la Cluj-Napoca.

Dupa absenta de la Raliul Iasului, Eugen Caragui si Robert Fus revin in Peugeot-ul 208 R2 cu pofta si dorinta unui rezultat bun. Cei doi se vor lupta in cadrul clasei RC4 pentru un nou podium si spera sa aiba o cursa in care sa arate ritmul care i-a consacrat. „Imi face placere sa merg la Cluj. Cred ca tuturor ne face placere, deoarece este un raliu foarte frumos, organizat bine si cu oameni minunati. Probele sunt frumoase si abia astept sa concuram pe ele, desi „Tarnita” nu este neaparat pe placul meu.” a spus Eugen in timpul recunoasterilor pentru Transilvania Rally 2020.

Revenit de pe probele Campionatului Mondial de Raliuri pentru Juniori, Raul Badiu va prelua comenzile modelului Sandero intr-un un nou parcurs pentru victoria in Cupa Dacia. Alaturi de Rares Fetean, pilotul DTO Rally Team tinteste maximul in cupa monomarca unde s-a impus in primele trei curse ale sezonului. 

In cadrul clasei 11, campionii categoriei din 2019, Bogdan si Delia Nastase, revin in masina de concurs alaturi de echipa pentru etapa clujeana. Cei doi vor tinti un nou podium, dupa cel de la Raliul Argesului, singura cursa la care echipajul a participat in acest sezon. Totodata, Dorin Banciu si Ioana Stan se vor duela in aceeasi categorie pentru acelasi podium, intr-o cursa care se anunta dificila prin prisma celor noua echipaje prezente la start, un numar record pentru 2020.

In sezonul 2020, echipajele DTO Rally Team au alaturi o serie de parteneri puternici: Dolo Trans Olimp, Trust Motors – Importator Peugeot, Citroen si DS Automobile, Vilma, Catena, Tellur, Total, Oscar Downstream si HidroGaz

Recomandari pentru tine!