Victor Supuran castiga la Cupa Dacia in Raliul Sibiului 2021

VICTOR SUPURAN CASTIGA CUPA DACIA , ETAPA A 6-A DE LA RALIUL SIBIULUI

  • Este a doua victorie consecutiva pentru tanarul pilor clujean
  • Experienta pe macadamul dur de la Sibiu a fost accentuata si de conditiile de canicula extrema pentru competitorii din Cupa DACIA 2021
  • Dupa o luna de vacanta Cupa Dacia revine pe 3-4 septembrie la Raliul Iasului, ultima etapa pe macadam .

Raliul Sibiului a propus concurentilor un traseu complex in formatul pe macadam, pe acest traseu alergandu-se doar in 2020 dupa o pauza de aproape 7 ani , atunci cand, facea parte din ERC.

Duritatea raliului a fost remarcata de George Grigorescu , promotorul Cupei Dacia , dar a precizat ca organizarea a fost ireprosabila avand in vedere traseul si complexitatea probelor speciale

Ma bucur foarte mult ca Raliul Sibiului a revenit acasa intr-o asemenea formula.Are parte de cea mai valoroasa echipa de organizare pe care eu am cunoscut-o . Ei merita un mare bravo !


La Raliul Sibiului au fost 8 probe speciale, structurate in doua zile de competitie. Fiecare zi s-a incheiat cu cate o proba speciala “vedeta“ -vineri a fost proba Santa nocturna , iar sambata circuitul paralel Schade Berater . In cifre raliul Sibiului a avut peste 100 de km de traseu extrem de dificil , temperaturi de peste 40 de grade pe alocuri , atmosfera fiind condimentata cu mult praf , nori de praf mai ales pentru publicul prezent in numar mare pe probe .

Acestea au fost ingredientele care au condimentat una dintre cele mai spectaculoase batalii de la Cupa Dacia din acest sezon, la raliul Sibiului .Ce a facut diferenta intre concurentii de la Cupa Dacia ?

George Grigorescu promotorul Cupei Dacia are dupa 35 de ani de automobilism un raspuns autorizat :
” Un raliu dur , se stia asta dinainte ceea a generat o prezenta mai restransa mai ales absenta debutantilor care s-au temut de macadamul dur si casant si au preferat sa ramana acasa .Probele sunt extrem de valoroase din punct de vedere sportiv, sunt selective . Am facut tot traseul in aceste doua zile, am transpirat la peste 50 de grade si placerea este clara . Trebuia sa ramai in controlul masinii , trebuia sa stii sa gestionezi masina in functie de nivelul ei de pregatire, sa gestionezi anvelopele , adica sa mergi atat cat se poate “


Cel mai adaptat, macadamului casant , pe probe majoritar in urcare a fost echipajul fratilor Victor si Mihai Supuran. Cei doi tineri clujeni au facut un raliu aproape perfect si au castigat cu doua minute avans. Din cele 8 probe speciale echipajul Napoca Rally Academy a castigat 5 probe . Au cedat doua in fata rivalilor traditionali Roland Csato / Sandor Csikos si proba speciala circuitul paralel in fata lui Dragos Popa / Vlad Colceriu.
Imediat dupa festivitatea de premiere Victor Supuran s-a declarant extrem de multumit de victoria obtinuta in conditii destul de dificile .

Probele dure de la Sibiu si-au pus amprenta. Am fost destul de solicitanti si noi si masina , dar cel mai important este ca am reusit sa terminam cu bine si acest lucru ma bucura .” a declarat Victor Supuran , castigatorul etapei sibiene a Cupei Dacia .

O mentiune speciala merita echipajul 43 Dan Albut/ Aurelian Malutan care desi nu este cel mai rapid pe probe este cel mai echilibrat si constant in evolutii si poate fi considerat “metronomul” Cupei Dacia pentru ca a fost prezent la toate etapele organizate in 2021.

Lupta pentru titlul la final de sezon se anunta extrem de palpitanta si e aproape imposibil de dat un pronostic chiar si de catre avizati.


Urmatoarea etapa din Cupa Dacia este programata la Iasi pe 3-4 septembrie , ultima etapa pe macadam.
Cupa DACIA 2021 are ca parteneri Dacia Finance – servicii de leasing, Viarom – constructii drumuri, Mival Class si Happy Credit. Parteneri tehnici sunt GT2i – marca de produse echipamente protectie sport auto. Pentru al patrulea sezon consecutiv, furnizorul anvelopelor de competitie pentru Cupa DACIA este Hankook prin Bucur Tuning. Partener media este PRIMA TV care dupa fiecare raliu le ofera ocazia pilotilor si copilotilor care alearga romaneste sa isi impartaseasca experientele din masina de curse, in cadrul programului Focus la Prima Ora .

Mai multe informatii despre evolutia echipajelor si noutatile competitiei monomarca puteti gasi pe site-ul www.cupadacia.ro, pe pagina facebook Cupa Dacia si pe contul de instagram @cupadacia.

Foto SIMCAT

Recomandari pentru tine!