Lotul Romaniei de juniori va lua startul in ERC, in etapa din Ungaria

Digiqole Ad

Federatia Romana de Automobilism Sportiv anunta, in premiera, formarea unui lot national de juniori, care sa reprezinte Romania la Rally Hungary 2020, etapa din Campionatul European de Raliuri, desfasurata in perioada 6-8 noiembrie.

Antrenor federal a fost numit Daniel Ungur, fost pilot in Campionatul National de Raliuri Betano, instructor autorizat si in prezent vicepresedinte al FRAS. Prin parteneriatul cu Ministerul Tineretului si Sportului, lotul va beneficia de un buget total de 140.000 de lei.

Cele trei echipaje care vor fi sustinute de FRAS si MTS la etapa europeana de raliuri sunt Raul Badiu/Gabriel Lazar, Mihnea Muresan/Alina Bianca Pop si Norbert Maior/Francesca Maior. Lista completa a echipajelor care vor reprezenta Romania va fi anuntata imediat dupa incheierea perioadei de inscrieri la etapa continentala.

Raul Badiu (28 de ani) a debutat in raliuri in 2012, iar pe plan intern a devenit de trei ori campion al Cupei Dacia (2013, 2016, 2020),o data la juniori (2016), o data la Cupa Suzuki (2018) si si de alte trei ori la Doua Roti Motrice (2015, 2016, 2018). Anul acesta a fost singurul pilot roman care a concurat in Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), obtinand puncte la Juniori atat la Raliul Suediei, cat si la Raliul Estoniei.

Mihnea Muresan (26 de ani) si-a inceput cariera in 2015, iar in palmaresul sau se regasesc doua titluri de campion la Cupa Dacia (2017, 2018), unul de juniori (2017) si un altul la Doua Roti Motrice (2019). In acest an, Mihnea a terminat pe 5 la general in Transilvania Rally, singura etapa internationala din calendarul intern.

Cel de-al treilea pilot este Norbert Maior (22 de ani), campion national de juniori in 2019 si care in acest an a terminat pe locul 3 la general in Campionatul National de Raliuri Betano, desi a concurat pe un Peugeot 208 R2. La Raliul Iasului, Norbert s-a clasat pe podium, intr-o etapa cu 6 modele R5 la start.

Pentru al doilea an in calendarul Campionatului European de Raliuri, Raliul Ungariei va strange la start piloti de pe intreg continentul. Printre cei care si-au anuntat deja prezenta sunt Oliver Solberg, Mikolaj Marczyk, Josh McErlean, Andreas Mikkelsen si Craig Breen. In 2019, un total de 102 echipaje din 13 tari s-au duelat pentru trofeu.

 

sursa: fras.ro

Recomandari pentru tine!