Victorie pentru Paul Popa si Tudor Marza in Swift Cup la Raliul Iasului 2023

Digiqole Ad

A cincea etapa Swift Cup din 2023 s-a desfasurat odata cu Raliul Iasului, cursa pe macadam din capitala Moldovei fiind cunoscuta pentru probele rapide si suprafata de concurs perfecta. Sapte speciale au intampinat echipajele pe durata a doua zile de concurs, cu o superspeciala organizata in Iasi, acolo unde fanii au aplaudat toti concurentii, in cadrul unei atmosfere frumoase.

In Swift Cup s-au aliniat la start sase echipaje, dintre care Paul Popa si Tudor Marza plecau in postura de favoriti datorita experientei la bordul modelului Suzuki Swift Sport:

Alexandru Cazacu & Levente Csegzy
Eduard Crintoiu & Andrei Padure
Mircea Crisan & Florin Valenas
Paul Popa & Tudor Marza
Silvan Cimpoesu & Sorin Colceriu
Sorin Lungu & Mihai Talpau

Paul Popa si Tudor Marza au pornit in forta inca de pe prima proba speciala, reusind sa stabileasca timpul de referinta pe „Cioca-Boca”, fiind cu 18 secunde mai rapizi decat Eduard Crintoiu & Andrei Padure si cu aproape 25 de secunde mai rapizi decat Alexandru Cazacu & Levente Csegzy. Pe a doua speciala a raliului, Popa si Marza au dominat Swift Cup, fiind cu peste 1 minut mai rapizi decat urmatoarele echipaje.

A doua bucla de sambata a continuat cu victorii ale aceluiasi echipaj: Paul Popa si Tudor Marza au marit avansul in fruntea cupei monomarca, fiind urmati fie de Alexandru Cazacu & Levente Csegzy, Sorin Lungu & Mihai Talpau sau Silvan Cimpoesu & Sorin Colceriu. Prima zi de concurs s-a incheiat cu celebra superspeciala din Iasi, unde echipajele au fost aplaudate de publicul numeros. Inaintea probelor de duminica, Paul Popa si Tudor Marza erau lideri, urmati la peste 3 minute de Alexandru Cazacu si Levente Csegzy, in timp ce Sorin Lungu si Mihai Talpau ocupau ultima treapta a podiumului provizoriu. Din pacate, Eduard Crintoiu si Andrei Padure au fost nevoiti sa se retraga dupa o iesire in decor, urmand a reveni pe probe a doua zi.

Ultimele doua probe ale Raliului Iasului au adus doua noi victorii pentru Popa si Marza, cei care au dominat cursa de la inceput pana la final. Cazacu si Csegzy au stabilit de fiecare data al doilea timp pe cele doua treceri pe „Dobrovat”, in timp ce Crintoiu si Padure, reveniti dupa abandonul din prima zi, au obtinut de fiecare data al treilea timp in cupa monomarca.

La finalul Raliului Iasului, Paul Popa si Tudor Marza obtin o noua victorie in Swift Cup, cu un avans de 5 minute in fata urmaritorilor. Debutantul Alexandru Cazacu si noul sau copilot, Levente Csegzy, au ocupat locul secund, in timp ce pe ultima treapta a podiumului cupei monomarca au urcat Silvan Cimpoesu si Sorin Colceriu, o premiera pentru cei doi in acest sezon.

Pe locul patru s-au clasat Mircea Crisan si Florin Valenas, in timp ce Eduard Crintoiu si Andrei Padure au ocupat locul al cincilea la finalul cursei. Din pacate pentru Sorin Lungu si Mihai Talpau, o iesire in decor duminica dimineata a pus capat evolutiei lor, in momentul in care se aflau pe podiumul cupei monomarca.

„Etapa de la Iasi nu ne-a dezamagit nici de data aceasta! Dupa 2 zile traite la foc intens, ne declaram mai mult decat multumiti de prestatia avuta. Ritmul impus ne-a permis chiar sa ne duelam cu masinile claselor superioare, fapt care ne da incredere pentru viitor. In urma victoriei obtinute aici, intram in lupta directa pentru titlul de campioni nationali la Swift Cup si clasa RC5N, in ciuda absentelor  din acest sezon. Multumesc tuturor sustinatorilor si ne vedem la Cluj!” a spus Paul Popa la finalul cursei de la Iasi.

Podiumul clasei RC5N a fost unul identic cu cel al cupei monomarca, demonstrand viteza si performantele de care sunt capabile modelele Swift Sport. Paul Popa si Tudor Marza s-au impus, urmati de Alexandru Cazacu / Levente Csegzy si Silvan Cimpoesu / Sorin Colceriu. Popa si Marza au ocupat locul patru in clasamentul juniorilor, in spatele unor masini mult mai rapide, in timp ce Cazacu si Csegzy au terminat pe pozitia secunda in categoria debutantilor.

Recomandari pentru tine!